• DOLAR 32.266
  • EURO 34.715
  • ALTIN 2402.274
  • ...
İlk Hacı Adayları Yola Çıktı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hizmet Turizm A.Ş. Organizatörü Ramazan Erkan, gazetecilere yaptığı açıklamada, Bursa, İzmit ve Tekirdağ`dan 319 hacı adayıyla bu akşam yola çıkacaklarını belirtti.

Kutsal topraklara Türkiye`den ilk uçuşu kendilerinin yapacağını söyleyen Erkan, ``Kutsal topraklara ilk hacıları götürmenin huzuru, sevinci içerisindeyiz. Orada bütün Müslümanlara, bütün İslam alemine dua edeceğiz. İnsanların huzuru, saadeti için dualar yapıp, hacılarımızı salimen geri getirmeye çalışacağız. Ülkemiz için, şehitlerimiz için de yoğun bir şekilde dua etmek vazifemiz. Buradan giderken bütün arkadaşlarımızla konuştuk, insanların huzuru saadeti ve kanın durması için tabii ki elimizden gelen duaları yapacağız`` diye konuştu.

Hacı adaylarından Nur Kadın Canbaş da Bursa`dan geldiğini ifade ederek, ``İlk defa hacca gidiyorum. Eşim 6 yıl önce yazılmış. Sürpriz oldu bana. Şimdi Allah nasip etti, gidiyorum. Çok sevinçliyim mutluyum`` dedi.

Hacı adaylarından Zihni Canbaş ise 6 yıl önce başvuru yaptığını ancak sürpriz yapmak istediği için eşine bunu söylemediğini dile getirerek, ``Çıkınca, sürpriz olarak söyledim, çok şaşırdı. O kutsal topraklara gitmeyi Allah herkese nasip eylesin`` şeklinde konuştu.

Atatürk Havalimanı`nda aileleriyle vedalaşan hacı adayları ve yakınları duygusal anlar yaşadı. AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir