• DOLAR 32.205
  • EURO 35.116
  • ALTIN 2500.695
  • ...
Van`da `Suriye` Konferansı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN-  Ahmet Öztürk tarafından okunan Kur`an-ı Kerim`le başlayan programda Suriye`de katledilen çocuk ve kadınların görüntülerinin yer aldığı sinevizyon gösterimi yapıldı.
 
Konferansa konuşmacı olarak katılan Köklü Değişim Dergisi yazarlarından Ercan Tekinbaş Suriye`de yaşananları ve gelinen noktayı kendi yorumuyla anlattı.
 
"Müminler ancak kardeştir" ayetiyle konuşmasına başlayan Ercan Tekinbaş, "Allah`ın bu ayetine kulak vererek buraya gelen bütün müslümanlara Suriye`de yaşayan müslümanların acısını paylaşmak üzere bu konferansa geldik. Efendimiz (sav) bir hadislerinde `Müminler sevgilerinde birbirlerine merhametlerinde bir beden gibidir.` Hadisine icabet ederek Suriye deki müslümanların sevgisini ve acısını kendi bedeninde hissederek, oradaki müslümanlara atılan her kurşunu kendi bedenine atılmış bir kurşun sayarak, buraya geldiğiniz için Allah sizlerden razı olsun." dedi.
 
Allah Resulü (sav)`in "Müslüman müslümanın kardeşidir ona zulmetmez onu kâfirlere teslim etmez." hadisi şerifini hatırlatan Tekinbaş, "Yaklaşık iki yıldır Suriye ile yatıp Suriye ile kalkıyoruz. Gece gündüz onu konuşuyoruz. Ve gün geçtikçe zulüm de şiddetini artırıyor."ifadelerini kullandı. (Murat Dalgın-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir