• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.98
  • ...
Eyüp Nebi`de Sabır Günü Etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA-Viranşehir ilçesinde bulunan ve ismini Hz. Eyüp (a.s ) peygamberden alan beldede 2012 yılı \"Dünya Sabır Günü\" etkinliği düzenlendi. Düzenlenen etkinlikte 2012 yılı sabır ödülleri sahiplerine takdim edildi.

 

Viranşehir Kaymakamlığı ve Eyüp Nebi Belediyesi`nce 11`incisi bu yıl düzenlenen sabır etkinliği Saat 17:00`de Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Etkinliğini selamlama konuşması Eyüp Nebi Belediye başkanı Mehmet Yıldırım tarafından yapıldı. Ardından Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç kısa bir konuşma yaptı.

 

Konuşmasında Peygamber efendimize yapılan hakarete değinen Vali Güvenç, \" Mukaddesata yapılan saldırıya karşı olduğumuz gibi Libya`da yaşanan Büyük elçi olayını da kınıyoruz ve elçiye zeval olmaz diyoruz.\" dedi.

 

Suriyeli mültecilerin durumuna da değinen Güvenç, onları mülteci değil kardeş gördüklerini ve bu doğrultuda ihtiyaçlarını karşıladıklarını ifade eti.
Konuşmalardan sonra 2012 yılı \"sabır\" \"sadakat\" ve\" vefa\" kategorilerinde olmak özere 3 dalda ödüller sahiplerine verildi.

 

\"Vefa \" ödülü Mısır`ın yeni Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi`ye verildi. Mursi adına ödülü Haseki müftüsü Şeyh İbrahim Nakşibendî aldı.
\" Sabır \"ödülü; Temmuz ayında iki gurubun tartışması esnasında seken bir kurşunla hayatını kaybeden, Şanlıurfalı Yusuf Kerem Demirel`in (8) babası İbrahim Demirel`e verildi.\"Sadakat \"ödülü ise; Adnan Menders`in eşi Ümran Menderes`e verildi. Ümran Menderesin Ödülünü Dilek Çelebi Aldı.

 

Eyüpnebi beldesinin kalkınmasında emeği geçenlere plaketlerin verilmesinden sonra ilahi gurupları sahne alarak, birbirinden güzel ilahileri seslendirdiler.
İlahilerden sonra Yardımcı Doçent Cüneyt Gökçü kısa bir konuşma yaptı. Gökçü konuşmasında; \" Peygamer kısaları hikâye değil ders alınması gereken tarihi olaylardır. Sıkıntı anlarında kuranda da geçtiği gibi, namaz ve sabır ile Allahtan yardım beklenilmeli ve zorluklara tahammül edilmelidir.\"dedi.

 

Katılımcılara sabır pilavının dağıtıldığı etkinlik esnasında yoğun güvenlik önlemleri gözlendi.

 

Etkinlik alanında Kızılay gezici kan bağış aracı da kan bağışlarını topladı.
Yaklaşık 4 bin kişinin katıldığı program sorunsuz bir şekilde gece saat 23:00 sıralarında sona erdi.(Sabri Acet-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir