• DOLAR 32.556
  • EURO 35.001
  • ALTIN 2448.464
  • ...
Bak Şu Çocukların Yaptığına!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Van merkezde birçok çocuk tartıcılık yapıyor. Kimi çocuklar maddi imkânsızlıklarından dolayı aile bütçesine katkı amaçlı böyle bir işe yeltenirken kimi çocuklar da insanların duygularını istismar ederek önlerine koydukları kırık cam parçaları ile tartıları kırılmış numarası yaparak ağlıyor.

 

Bazı vatandaşlar çocuklara iyi niyetlerinden dolayı para verirken kimi duyarlı vatandaşlar da çocuk da olsa bunlara itibar edilmemesi gerektiğini söylüyor.

 

Bu Yaşta Bizim Duygularımızı Sömürüyorlar
Defalarca aynı olaya şahit olduğunu belirten vatandaşlardan Bekir Kaplan, \"Daha önce aynı olayla 3 defa karşılaştım, hem de aynı çocuk. İlk gördüğümde acıdım çocuğa, onlara yeni bir tane alacağım dedim ama baktım ki ortada öyle bir şey yok. İkinci akşam aynı yerden geçtiğimde, aynı çocuğu sözde kırılmış tartısının önünde ağlıyor vaziyette gördüm. Kırılan camlar bile tartının camları değil. Bu yaşta bizim duygularımızı sömürüyorlar. Bunun tek sorumlusu çocukların aileleridir. Ailelerinin bunlara sahip çıkması gerekir. Yoksa bunun hesabını Allah`a veremezler\" dedi.

 

Defalarca aynı olaya şahit olduğunu söyleyen Cemil Güzel de, \"Ben, hemen yan taraftaki inşaatta çalışıyorum. Devamlı buradalar. Önlerine kırık birkaç cam bırakıp ağlıyorlar. Hemen yanlarında da biri nöbet tutuyor. İnsanların onlara acıyıp yeni bir tartı almalarını bekliyorlar. Çocuk da olsa kimse bunlara itibar etmesin\" ifadelerini kullandı.

 

Kilolu Biri Tartıma Çıktı Tartım Kırıldı, Parasını da Vermedi!
İbrahim Yılmaz adlı beyaz eşya satıcı ise başından geçen trajikomik olayı şöyle anlattı: \"Arkadaşım, yoldan geçerken sözde tartısı kırılmış ağlayan bir çocuğu görüyor. Çocuğa, `Tartına ne oldu?` diye sorduğunda: \"Kilolu biri tartılmak için tartıma çıktı, daha sonra ağırlığından dolayı tartım kırıldı. Parasını da vermedi\" cevabını alıyor. Bunun üzerine bu arkadaşım çocuğa acıyıp: `Gel sana yeni bir tartı alalım` diyerek işyerime geliyorlar. Ben de arkadaşımın iyi niyetinden kendisine normal bir tartı verdim. Arkadaşım ile sözde tartısı kırılmış çocuk dışarı çıktıktan kısa bir süre sonra çocuk tekrar geldi: `Ağabey, bu tartı dijital değil. Bana tartının parasını ver\" dedi. Ben de, çocuğun numara yaptığını anladım ve tartının parasını veren o arkadaşımı arayıp olayı kendisine anlattım. Arkadaşım da, o çocuğu hemen göndermemi, tartıyı da kendisinden almamı söyledi. Anlayacağınız çocuklar bu yaşta insanları dolandırmayı öğreniyorlar. Bunun birinci derecede sorumluları aileleri ve buna sessiz kalan yerel yöneticilerdir.\" (Fırat Aslan - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir