• DOLAR 32.43
  • EURO 35.1
  • ALTIN 2324.71
  • ...
Urfalılardan Hakaret Filmine Tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ŞANLIURFA- Peygamberimize hakaret içerikli filmin yayınlanmasına tepkiler çığ gibi büyüyor. Hz Peygambere yönelik alçakça hakaretleri protesto etmek amacıyla Karakopyun iş Merkezi önünde kitlesel basın açıklaması düzenledi.
 
Bugün saat 14.30`da Karakoyun İş Merkezi önünde Peygamber Sevdalıları Platformu, Saadet Partisi, ihh, Anadolu Gençlik Derneği ve Urfa`da faaliyet gösteren birçok derneğin katılımı ile kitlesel basın açıklaması yapıldı. Yapılan basın açıklamasını Saadet Partisi Şanlıurfa Gençlik Kolları Başkanı Salih Şipak okudu. Şipak`ın konuşması sık sık tekbirler ve sloganlarla kesildi.
 
ABD`nin İslam`a hakaretlerin özgür ülkesi olduğunu ifade eden Şipak, "Müslümanların Masumiyeti" filmine karşı tepkimizi dile getirmek için bugün burada toplandık" dedi.


Filmin Yapımcıları Daha Önceden Sabıkalı
Filmin yapım ekibine dikkatleri çeken Şipak, "Müslümanların Masumiyeti" adlı İslam`a hakaret eden filmin yapımcılarından biri Kur`an yakmaya yeltenen Hıristiyan papaz Terry Jones. Filmin diğer yapımcı finansörü Yahudi Sam Bacile ve bir diğer destekçisi Mısırlı Kıpti Morris Sadek … diyerek şöyle devam etti:
"Bu çirkin filme tepkiler çığ gibi büyürken maalesef bizim hükümetimiz olayı Amerikan gözlüğü ile değerlendirmiştir. Başbakan`ın film ile ilgili yaptığı yüzeysel açıklama ise tamamen renksizdir. Başbakan, ABD Büyükelçisinin öldürülmesini kınarken İslam`a ve Peygamberimize hakaret içeren filmi ve bu çirkin filmin yapımcılarını tek kelime ile de olsa kınamaktan adeta imtina etmiştir"
 
Saygı Duyulmayan Hep Müslümanlar Oldu!

"İslam`ı savaş dini olarak tanıtan film de Müslümanlara açıkça hakaret ediliyor" diyen Şipak, "Yıllardır sürdürülen diyalog çalışmaları ise, İslam`a ve Peygamber`ine yapılan saygısızlığı azaltmadığını göstermiştir. Aksine artmaktadır. Son olarak İstanbul`da yapılan `Diyalog Çalıştayı" bunun en önemli kanıtı olmuştur. Çalıştay`a çok sayıda diyalogcu, Hıristiyan ve Yahudi din adamı katıldı. Buna karşılık Hz. Peygamber`e hakaret filmi aynı günlerde gösterime sokuldu.
Hıristiyan ve Yahudi dünyası her gün bir yeni skandallara imza atmaktadır. Camilerde içkili balolar veriliyor, Peygamber SAV`e hakaret içeren çirkin karikatürler çiziliyor, başörtülü kadınların fotoğrafları potansiyel suçlu gibi duvarlara asılıyor, `Ezan"a izin verilmiyor, Müslümanlara karşı utanç duvarları örülüyor, "sünnet" yasaklanıyor ve Arakanda olduğu gibi Müslümanlar katliama uğruyor." İfadelerini kullandı.
 
Bütün Âlemlere Rahmet olarak gönderilen Hz. Muhammed`e (S.A.V) karşı sistemli bir karalama kampanyasının yürütüldüğünü ifade eden Şipak "Akıllara, Müslümanlar her yerde aşağılanırken, bu diyalog çalışmaları kime hizmet ediyor sorusu takılıyor.
 
Kuvveti üstün tutan anlayışın temsilcisi olan tek kutuplu dünya düzeni küresel emperyalizm, insanlar arasında kin ve düşmanlığı yayarak hayatiyetini devam ettirmeye çalışıyor. `Şeytan Ayetleri`, karikatür krizi, Afganistan`da yüzlerce Kur`an-ı Kerim`in yakılması, şimdi de "Müslümanların Masumiyeti" adlı film, Müslümanlara doğrudan hakareti içeren provakatif, aşağılık ve art niyetli çalışmalar" olduğunu belirtti.
 
Sözde Özgürlükler Ülkesi!

Milyonlarca Müslüman`ın yaşadığı sözde özgürlükler ülkesi ABD`nin kendi vatandaşı olan Müslümanların inançlarına karşı saldırılara engel olmadığını belirten Şipak, "Müslümanların din hürriyetlerini garanti altına almayıp `terörist` gibi gösteriyor. ABD ve Batı ülkeleri yönetimleri; Peygamberimiz SAV`e hakaret edenlere hep yardım ve yataklık yapıyor. Batı ülkelerinin filme karşı sessiz kalması ve bunu ifade özgürlüğüne bağlaması haksız bir tutumdur. ABD`deki bu İslam karşıtı hareket binlerce Müslüman`ı sokağa dökmüştür. Bu da gösteriyor ki, İslam`a ve Hz. Muhammed SAV`e yöneltilen hiç bir hakaret cevapsız kalmayacaktır. Yaşanan kaosun sorumlusu Amerikadır! Yaşanan bütün zulümlerin sorumlusu Amerikadır! Akan kanın, gözyaşının sorumlusu Amerikadır. Amerika İslam Coğrafyasından ve mazlum halklardan ve hatta kendi halkından özür dilemelidir! Derhal işgal ettiği yerlerden defolmalıdır!" dedi.
 
Bu Filmi Yapanlardan Hesap Sorulmalıdır

İslam İşbirliği Teşkilatı ve İslam ülkelerinin fitneye yol açan bu filme karşı birlikte hareket etmeleri gerektiğini ifade eden Şipak, "Filmin gösterimi derhal durdurularak, bu filmi yapanlardan hesap sorulmalıdır diyen Şipak, "Müslümanlar, bu iğrenç duruma ferasetlerini bırakmadan tepkilerini koymalıdır. Yoksa Siyonizm ve uşakları elbette "biz Müslümanların" en hassas damarının Peygamberimiz SAV olduğunu çok iyi bilmektedir. Onların bizim en hassas damarımıza saldırması oynadıkları "oyunun" son perdesine geldiklerini göstermektedir.
 
Tüm insanlığın efendisi olan Hz. Muhammed (S.A.V)`e yapılan bu çirkin saldırıyı tekraren kınarken son olarak şunları ifade ediyoruz:
İslam`ın baharı ancak Muhammedi bir duruş sergileyenlerin eliyle gelecektir. İslam Birliği muhakkak ve muhakkak kurulacak, bu köle düzeni zail olacak ve Muhammedi koku tüm dünyayı saracaktır" dedi.
 
23 Eylül`de İstasyon Meydanındaki Mitinge Davet

Basın açıklamasının sonunda Müslümanların tepkilerini daha yüksek sesle haykırmaları amacıyla 23 Eylül`de Diyarbakır İstasyon Meydanında düzenlenecek olan mitinge tüm vatandaşlar davet edildi.
(Mehmet Demir-İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir