• DOLAR 32.566
  • EURO 34.958
  • ALTIN 2443.109
  • ...
Bakan Yılmaz: `Bingöl Şantiyeye Döndü`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BİNGÖL - Mahallesi Hulusi Bey Parkı`nda gerçekleşen park açılışına Kalkınma Bakanı Dr. Cevdet Yılmaz, Bingöl Milletvekili Prof. Dr. Eşref Taş, Bingöl Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Bingöl Belediye Başkanı Serdar Atalay, AK Parti Bingöl İl Başkanı Cevdet Çalbay, Bingöl Belediye Meclis Üyeleri, İlçe ve Belde Belediye Başkanları, Bingöl İl Genel Meclis Üyeleri, davetliler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
 
Her mahallede park yapımının devam ettiğini belirten Bingöl Belediye Başkanı Serdar Atalay, "Bingöl Belediyesi olarak 3 yıl içerisinde toplam proje tutarı 115 milyon TL tutarında yapım ihalesi gerçekleştirdik. Ortalama yüzde 52 tenzilatla KDV ile birlikte 75 milyon TL`lik bir maliyetle inşallah önümüzdeki yılın sonuna kadar başlamış olan özellikle kanalizasyon, yağmursuyu ve içmesuyu, parklarımız, cami ve mezarlık alanlarımız, yürüme yollarımız, yeni açtığımız yolların tümü Bingöl halkının hizmetine girecek" dedi.
 
Kentsel Dönüşü Projesini Başlatmış Bir tek il Var, O da Bingöl`dür
Bingöl`de toplamda 60 bin metre karelik park alanlarının üretildiğini söyleyen Kalkınma Bakanı Dr. Cevdet Yılmaz ise, "Bingöl`ümüz için, insanımız için bir hizmet yapılmış, ona tanıklık ediyoruz. Bingöl`de 15 mahallemizde toplam 60 bin metrekarelik park alanları üretiyoruz. 4 milyon liralık yatırıma tekabül ediyor. Bingöl`ümüze hayırlı, uğurlu olsun. Şunun altını çizmek istiyorum, Bingöl`ümüz maalesef uzun yıllar ihmal edilmiş. Altyapı yatırımları gerçekleştirilememiş. Fakat bir taraftan da Bingöl, kısa sürede çok fazla büyümüş. Ben hatırlıyorum, gençlik yıllarımızda ortaokulda ve lisede 20-25 bin nüfuslu bir vilayetti Bingöl. Bugün 100 bin nüfusa dayanmış durumda, yani 4 misli büyümüş. Sadece büyümekle kalmamış, artık insanlar, eskisi gibi değil, araç sayısı artmış, tüketim artmış, insanlar daha fazla bir takım ihtiyaçlar duyuyorlar. Fakat altyapısı 40 yıl önceden kalmış bir altyapıdır. Depremlerden sonra ne yapılmışsa yapılmış, ondan sonra da daha doğrusu kimse altyapıya girmeye cesaret edememiş" dedi.
 
Bingöl Belediyesi`nin birçok çalışmayı aynı anda yaptığını hatırlatan Bakan Yılmaz, Bingöl`ün şantiyeye döndüğünü ifade ederek, "Altyapı yatırımları tabiri caizse nankör yatırımlardır. Çok gerekli yatırımlar olan altyapı yatırımları, mutlaka yapılması gereken işlerdir. O yatırımları yer altında yaparsınız, kimse o yatırımları görmez, ama o yatırımlardan dolayı yaşanan sıkıntılar, belki sizin için bir takım eleştirilere, şikayetlere yol açabilir. Biz buna bakmadık, bu dönem Bingöl`ün uzun zamandır beklediği, geleceğini kurtaracak, çocuğumuzun, şehrimizin geleceğini kurtaracak bu yatırımlara öncelik verdik. Türkiye`de böyle bir belediye var mı bilmiyorum. Aynı anda katı atık tesisimizi yapıyoruz, inşallah bu sene hizmete girecek. Atık su tesisi ile ilgili çalışmalar yapıyoruz, geçen dönemden başlayıp gelen bir proje inşallah tamamlayacağız. Kanalizasyon çalışmalarımız başladı, hızla devam ediyor. İşte Kültür Mahallesi ve Kaleönü Mahallesi başta olmak üzere. Yağmursuyu buna paralel olarak devam ediyor. Bingöl`ün İçme suyu şebekelerini tamamen yeniliyoruz. Diğer taraftan Kentsel Dönüşüm Projeleri. Doğu`da, Güneydoğuda Gaziantep dışında Kentsel Dönüşü Projesini başlatmış bir tek il var, o da Bingöl`dür. Aynı anda bütün bu projelerin yapıldığı, başka bir belediye var mı ben bilmiyorum. Bunlar hızlı bir şekilde devam ediyor, bunlar tamamlandığı zaman Bingöl`ümüzün geleceği için, insanlarımızın geleceği için çok güzel bir hizmet olmuş olacak, uzun bir sürede inşallah altyapılara ihtiyaç olmayacak, ondan sonra da belki daha fazla makyaj yapacağız. Yolları güzelleştireceğiz, işte etrafa çiçekler ekeceğiz, bir takım daha önemli işler yapacağız diyorum." şeklinde konuştu.
 
Yapılan konuşmaların ardından Kalkınma Bakanı Dr. Cevdet Yılmaz, Bingöl Milletvekili Prof. Dr. Eşref Taş, Bingöl Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Bingöl Belediye Başkanı Serdar Atalay ve protokol üyeleri Bingöl Belediyesi tarafından Saray Mahallesi`ne yapılan Hulusi Bey Parkı`nın açılış kurdelesini kesti. Program Kalkınma Bakanı Dr. Cevdet Yılmaz`ın parkı gezmesi ile son buldu. (Nihat Kanat - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir