• DOLAR 32.596
  • EURO 34.863
  • ALTIN 2495.215
  • ...
24 Bin 500 Kilometre Uzunluğunda Fay Hattı Var
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN - AK Parti 12`inci Bölge Yerel Yönetimler Toplantısını Van`da yaptı. Toplantıda konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Avrupa şehirleşme noktasında ciddi adımlar atarken Türkiye`nin ise 50`lili yıllarda şehirleşme yoluna girdiklerini söyledi.


İnsanların köylerden şehirlere akın ettiğini anlatan Bakan Bayraktar, \"İnsanlar köylerden şehirlere akın ediyor. Bu da beraberinde birtakım sıkıntıları getiriyor. Van`ın altyapısı önceki nüfusa göre yapılırken, çevre illerden ve köylerden yapılan göçler kentin yaşam alanlarını oldukça daraltmaktadır. Van`ımız iki büyük deprem yaşadı. Allah bir daha bunları göstermesin. Ülkemizde 24 bin 500 kilometre uzunluğunda bir fay hattı bulunmaktadır. Bu fay hattı Van`dan, Bingöl`den, İstanbul`dan, Tekirdağ`a oradan da Yunanistan`a uzanmaktadır. Van`daki deprem bizlere çok acılar yaşattı. Marmara ve Düzce`de de çok acılar yaşadık. 18 binin üzerinde insanımızı kaybettik. Türkiye ekonomisinde saniyeler içinde yüzde onluk küçülme oldu. Depremler bir bakıma travmadır. Deprem hayatın bir gerçeğidir. Depremden sonra fırsatlar zincirini de çok iyi yakalamamız gerek. 3 yıl içinde Van`dan ve Edremit`ten geçecek olan çevre yolu, altyapısı, elektriği suyu ile güzel bir şehir kuracağız. Van`ı ayağa kaldırmak için bu güzel bir fırsattır. İhtiyaç sahibi olanlara yardım edeceğiz. Ama açıkgöz olanlar var, bunlara da çok dikkat edeceğiz\" dedi.


\"Aktarılan Toplam Kaynak 5,5 Milyar TL Olacak\"
Ak Parti Van İl başkanı Abdullah Aras, geçen sene yaşanan depremleri hatırlatarak, Depremden 10 ay gibi kısa bir zaman geçti. Bu zaman içerisinde büyük bir oranda toparlandık. Bu depremin bizlere olan maliyeti şu an itibarıyla 3,3 miyar TL dir. Tüm yaralar sarıldığında bu miktar 5,5 milyar TL olacaktır.\" dedi.

Daha sonra konuşan Muş Belediye Başkanı Necmettin Dede deprem sürecinde yapılan çalışmaları hatırlattı. Sonrasında AKP Van milletvekillerinden Fatih Çiftçi konuştu.

Sonrasında kürsüye çıkan AKP Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi ise çeşitli konularda bilgi vererek yapılan çalışmaları anlattı. (Murat Dalgın-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir