• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
Bakan Bayraktar`ın Van Ziyareti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, 3 günlük programının birinci gününde Kentsel Dönüşüm toplantısına katılırken, AK Parti Yerel Yönetimler 12. Bölge Toplantısı ve köy ziyaretinde bulundu.

 

Bakan Bayraktar, ilk olarak 23 Ekim ve 9 Kasım 2011 tarihlerinde meydana gelen depremlerin ardından il merkezi ve Erciş ilçesine bağlı 192 köyde, evleri ağır hasar gören ya da yıkılan 8 bin 500 vatandaş için `Evini Yapana Yardım` (EYY) modeliyle yaptırılan afet konutlarını inceledi. Bakan Bayraktar, burada geçen günlerde evini teslim alarak içerisinde oturmaya başlayan merkeze bağlı Kurubaş köyündeki 4 kişilik Tatar ailesini ziyaret etti.

Burada ev sahipleri ile sohbet eden Bayraktar, evin modelini çok beğendiğini söyledi. Bu modellerden daha çok yapılması gerektiğini vurgulayan Bayraktar, konuyu Başbakan`a iletip ödenek isteyeceklerini dile getirdi. Yapılan sohbetin ardından evin içerisini dolaşan Bayraktar, kendisini karşılayan çocuklara çeşitli hediyeler dağıttı. Daha sonra Gedikbulak köyünde yapımı devam eden (EYY) modellerini de gezen Bayraktar, köylülerin sıkıntılarını yerinde dinledi.

 

Çevre ve Şehircilik Bakanı, köylere yaptığı gezi ve incelemelerinin ardından özel bir otelde düzenlenen AK Parti 12`inci Bölge Yerel Yönetimler Toplantısına katılmak üzere ayrıldı. (Murat Dalgın - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir