• DOLAR 32.284
  • EURO 35.005
  • ALTIN 2444.464
  • ...
Habur`da Kuyruk Çilesi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞIRNAK - Habur üzerinden Ortadoğu ülkelerine yük taşıyan TIR şoförlerinin, İpek Yolu`nun bir şeridini araçlarıyla işgal etmesinden dolayı Cizre ile Silopi arasında trafik, tek şeritten sağlanıyor.Habur Sınır Kapısı`nı kullanan TIR`lar, Silopi ile Cizre arasındaki ipek yolunda yaklaşık 30 kilometre kuyruk meydana getirdi.

 

Araç kuyruğu nedeniyle çok sıkıntı yaşadıklarını ifade eden TIR şoförleri, yetkililerden yardım beklediklerini belirtiyorlar.

 

Kuyrukta bekleyen şoförlerden Abdurrahman Çalış, iki gündür kuyrukta beklediğini söyledi. Mardin`in Kızıltepe ilçesinden geldiğini ifade eden Çalış, \"Kuyrukta iki gündür bilindiğiniz gibi bekliyoruz. Mazotumuz biti. Bu çölde temel ihtiyaçlarımızı gideremiyoruz, su sıkıntısı çekiyoruz, namaz kılmak için su bulamıyoruz. Yetkililer bir çare bulsunlar.\" dedi.

 

3 günden beri araç kuyruğunda beklediğini ifade eden bir başka TIR şoförü Nevzat Çevik ise, \"Benim yüküm meyve. Mersin limanından yük aldım bu kuyrukta her türlü sıkıntıyı çekiyoruz. Yiyecek yok, içecek yok… Ben zamanında yükümü ulaştırmazsam meyveler bozulacak. Çimento, demir, kuru gıda.. hepsi ayni sırada gidiyor öncelik bozulan şeylere verilmelidir.\" Şeklinde konuştu.

 

TIR kuyruğunda bazı şoförlerin uyanıklık yaparak sıradaki araçları solladığı gözlemlenirken bu nedenle şoförler arasında zaman zaman tartışmalar çıkıyor. (Abit Dündar -İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir