• DOLAR 32.476
  • EURO 34.92
  • ALTIN 2422.72
  • ...
Alman Uyruklu Borstel, Müslüman Oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ADANA- Alman uyruklu ve Hıristiyan olan, Schlema doğumlu Ivonne Von Borstel, Adana Müftülüğü`ne müracaat ederek Müslüman oldu. Adana Müftü Vekili Kemal Aydoğan tarafından kendisine İslam dininin temel prensipleri hakkında özet bilgi verilen Borstel, şahitler Ahmet Tokdemir, Erol Çetinel ve yakınlarının huzurunda yapılan ihtida töreninde kelime-i şahadet getirerek Müslüman olup `Leyla` ismini aldı.

Oto elektrikçisi Kemal Koptagel ve komşusu Ülkü Özeren`ini teşvikiyle Adana Müftülüğü `ne gelerek Müslüman olan Borstel, İslam`ı seçtiğinin kanıtı olan ihtida belgesini ise Adana İl Müftüvekili Kemal Aydoğan`nın elinden aldı. İhtida belgesini alırken duygu dolu anlar yaşandı. Müslüman olmak için Ivonne Von Borstel`nin Müftülüğe geldiğini ifade eden Müftü Aydoğan, "Kendisinin bu isteği bizi gerçekten çok mutlu etti. Kendisine İslam`ın temel esasları hakkında bilgiler verdik. Zaten kendisi de bunları kısmen öğrendiğini ve araştırdıktan sonra Müslüman olmaya karar verdiğini söyledi. Gerekli temel bilgileri verdikten sonra kelime-i şahadet getirerek Müslüman oldu. Bu bir dua ile de perçinlemiş olduk. Leyla ismini alan Borstel`e bundan sonraki hayatında başarılar diliyorum. İslam`ı seçtiği için de kendisini bir kez daha takdir ve tebrik ediyorum." dedi.

Alman uyruklu Borstel, Müslümanların Ramazan oruçlarından, ezan seslerinden çok duygulandığını ifade ederek, "Müslümanlar dinlerine çok bağlı, kültürleri ile yaşantıları beni çok etkiledi. Ramazan boyunca bir TV kanalında yayınlanan Hz Yusuf ve Çağrı filmlerinden çok etkilendim ve oto elektrikçisi arkadaşım Kemal Koptagel ile Birlikte Ramazan Bayramında mezar ziyaretine gittiğimizde de çok etkilendim, o anda Müslüman olmaya karar verdim ve vefat ettiğimde Müslüman mezarlığına defnedilmek istiyorum. Şu anda da Müslüman oldum ve İslam`ı seçtiğime dâhil ihtida belgesini aldım. İslam`ı seçtiğim için de çok mutluyum. "dedi.

Sultan Ahmet Camii ve Sabancı Merkez Camilerinin muhteşem görüntüsüne olan hayranlığını dile getirdi.

Konuşmaların ardından İl Müftü Yardımcısı Kemal Aydoğan, Ivonne Von Borstel(leyla)`ya ihtida belgesiyle birlikte Diyanet Yayınlarından Kur`an-ı Kerim ve İslam`ı anlatan kitaplar hediye etti. (Mustafa Çiçek-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir