• DOLAR 32.49
  • EURO 34.79
  • ALTIN 2490.81
  • ...
Çocuklarınızı Camiye Götürün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Karaman, eş, dost ve akraba ziyaretlerinde hassas davranılması gerektiğini belirtti.

Yeni Şafak gazetesi yazarı ve İslam Hukuku Profesörü Hayrettin Karaman, "İnsan tek başına bayram yapamaz. Yani, tek başına bir bayram namazı, tek başına bir bayramlaşma düşünülemeyeceği gibi, sırf kendi şahsının veya kendi ailesinin mutluluğuna hasredilmiş bir bayram da düşünülemez" dedi. İnsanın tek başına bayram yaşayamayacağına dikkat çeken Karaman, eş, dost ve akraba ziyaretlerinde hassas davranılması gerektiğini belirtti.

ÇOCUK CAMİDE OLMALI

Bayram gününün sabah namazını camide kılarak başladığına dikkat çeken Karaman, "Camide durum müsaitse hanımlar, çocuklar da sabah namazını mümkünse cemaatle eda etmeli" dedi. "Müminler bayram namazını birlikte kılmalılar" diyen Karaman, şöyle konuştu: "Bayram gecelerinde Cenab-ı Hakk`ın kullarına müstesna lütuflarda bulunduğu af ve mağfiretin deryalar gibi coşup taştığı ve herkese ulaştığı, açılmış ellere mutlaka cevap verildiği bir gece ve gecenin sabahı olduğuna dair hadisler var bundan istifade etmek lazım. Bayram günü de kabir ziyareti yapılabilir. "

Ailenin tüm fertlerinin bir arada bulunduğu bayram sofralarına misafir alınması gerektiğini vurgulayan Karaman, "Mümkünse yoksullar ağırlanmalı. Sofralarımıza alma imkanımız yoksa yardımlarımızı onlara ulaştırmalıyız" diye konuştu. Karaman, "Ramazan içerisinde fıtır sadakasını vermeyenler bayram günü mutlaka vermeleri gerekiyor. O gün hiç kimse aç susuz kalmasın. Hiç olmazsa günlük ihtiyaçlarını karşılasın." şeklinde konuştu.

"FITIR SADAKASI ÖDENMELİ"

Karaman, "İnsanlar bayram günlerinde tatile gitmemeli" dedi. Karaman şöyle konuştu: "Aman şimdi kim gelen gidenle uğraşacak, evi temizlemek lazım, tatlı hazırlamak lazım, onları dinlemek lazım, gelenle gidenle meşgul olmak lazım, bunlar beni yorar, `kendine bak` diye İslama zıt bir kavram var. Ben kendime bakayım deyip bırakıp kaçmak İslami bir davranış değil. Bilhassa o gün bir içtimai ibadet, sosyal ibadet kabul ederek bu ziyaretleşmeyi, bu gelip gitmeyi, kaynaşmayı, sılayı rahim dediğimiz akrabanın halini sormayı bir içtimai ibadet kabul ederek yapmamız icap ediyor. O zaman bundan zevk almalıyız. Evet ben yoruluyorum ama rabbim benden bunu istiyor. Dolayısıyla ben bunu yaparak bir içtimai ibadet yapıyorum derseniz o sizin yorgunluğunuzu hafifletir."

Timetürk

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir