• DOLAR 32.571
  • EURO 34.993
  • ALTIN 2441.78
  • ...
`Çöp Evden` 4 Kamyon Çöp Çıktı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - Bağlar ilçesi Körhat Mahallesi 73. sokak sakinleri 45 yaşındaki Nuri Demir`e ait evden çevreye koku yayıldığı şikâyeti üzerine Bağlar Belediyesi zabıta ekipleri tarafından evde denetim yapıldı. Denetim sonucunda eski gıda maddeleri, giysiler, pet şişeler, teneke kutuları, poşet ve kağıttan oluşan yıllardır biriktirildiği öğrenilen çöpler toplanarak ev temizlendi.

Bağlar Belediyesi Başkan Yardımcısı Yüksel Aslan Acer, zabıta ekipleri ve polisin bütün ikna çalışmalarına rağmen evin temizlenmesi konusunda Demir`in ikna edilememesi üzerine, 112 acil servis ambulansının getirilmesiyle yapılan sakinleştiricinin ardından Bağlar Belediyesi Temizlik Ekipleri eve girerek temizlik çalışmalarına başladı. Ekipler tarafından evden çıkarılan çöpler sıkıştırma arabası ile traktörlere yüklenerek atıldı. Mahalle sakinlerinin artık kendi evlerinde bile kötü kokuyu hissettiklerini, çöp nedeniyle fare ve sineklerden dolayı ciddi şekilde rahatsızlık duyduklarını belirtti. `Çöp ev` diye tabir edilen tek katlı eve daha sonra belediye temizlik ekiplerinin çöpleri boşaltmasıyla vatandaşlar rahat bir nefes alarak ekipleri alkışladı. Demir ise hastaneye yatırılarak tedavisine başlandı.

Bağlar Belediyesi Zabıta Müdürü Lütfi Taylan yaptığı açıklamada, vatandaşlardan gelen şikâyetleri zaman kaybetmeden değerlendirdiklerini belirtti. Bu kapsamda tek katlı olan bir evden yoğun çöp kokusu geldiği yönündeki şikâyet üzerine Nuri Demir`in evini denetlediklerini anlatan Taylan, şunları kaydetti: \"Bağlar Belediye zabıta müdürlüğümüze olan şikayetler üzerine Körhat mahallesi`nde oturan akli dengesi yerinde olmayan Nuri Demir adlı vatandaşımız kendi evini çöplük haline getirdiği ekiplerimizce tespit edildi. Söz konusu evin tahliye işlemlerine başladık. Vatandaşımızın akli dengesi yerinde olmadığı için iki gündür onunla uğraşıyoruz. En son kendi ekiplerimiz, emniyet ekipleri ile birlikte 112 acil servis doktorların gelmesiyle sakinleştirilip hastaneye kaldırılan Demir`in ardından ekiplerimiz temizlik çalışmalarına başladı. Yaklaşık 4 kamyon çöp çıkarıldı\". (Ayetullah Turgut - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir