• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.98
  • ...
Kadir Gecesi Valide Sultan`da Bir Başka Güzeldi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İSTANBUL-İstanbul`un her semtinden yüzbinler Kadir Gecesini hep beraber dualarla ihya etti. Başta Eyüp Sultan Camii, Fatih Camii, Sultanahmet Camii, Valide Sultan Camii olmak üzere birçok camide bir araya gelen Müslümanlar ellerini af için semaya açtı. Kur`ân-ı Kerim okundu, salavatalar getirildi, dualar edildi. Geceyi camilerde geçiren Müslümanlar bir yandan itikafa girerken öte yandan hafızlar camilerde sahur vaktine kadar okuduğu Kuran- Kerim ziyafetini dinledi.

EYÜP SULTAN`DA SABAHLADILAR
Kadir Gecesinin en coşkulu geçtiği camilerden biri de Eyüp- Sultan Camii oldu. Eyüp Sultan Camiine akın eden on binler önce cami etrafında boş buldukları yerlere oturarak iftar yaptı. Daha sonra Kadir Gecesinin önemini anlatan sohbetler dinledi, getirilen salavatlara hep bir ağızdan katıldı. Teravih namazından ve teşbih namazından sonra hafızların okuduğu Kur`ân-ı Kerimi dinleyen on binler Eyüp Sultan`ın kabrini ziyaret etti. Birçok kişi camii içine girebilmek için saatlerce sıra bekledi. Cami etrafında itikâfa girenler sahur vaktini cami avlusunda bekledi. Gecenin yoğun temposuna dayanamayanlar ise buldukları bir köşede, bir bankın ya da bir hasırın üzerinde uykuya daldı. Ellerin af için semaya açıldığı gecede tüm İslam topraklarında yaşanan katliamların bir an önce son bulması için de dualar edildi.

VALİDE SULTAN BİR BAŞKA GÜZEL
Kadir Gecesini Üsküdar`da bulunan Valide Sultan Camiinde ihya etmek isteyenler için ise bir başka güzellik vardı. Teravih namazından hemen sonra ziyarete açılan Sakalı Şerif cami cemaatine coşku ve özlemi aynı anda yaşattı. Sakalı Şerif`i ziyarete edenlerin bir çoğu gözyaşlarına hakim olamadı. Genci yaşlısı kadını erkeğiyle Sakalı Şerif`i ziyaret etmek isteyenler uzun kuyruklar oluşturdu.

NAMAZLARDAN SONRA KABİR ZİYARETİ
Teravih ve tesbih namazlarını camilerde eda eden İstanbullular gecenin ilerleyen saatlerinde kabir ziyaretlerinde bulundu. Aziz Mahmut Hüdayi Efendi`nin kabri de ziyaretçi akınına uğrayan türbelerdendi. Uzun kuyrukların oluştuğu ziyaret esnasında gözyaşlarına hakim olamayanlar oldu. Aziz Mahmut Hüdayi Efendi`nin Kur`ân-ı Kerimler okundu dualar edildi.
Cami ve Türbe ziyaretlerinde ziyaretçilere lokum ve kandil şekerleri ikram edildi. (Mehmet Laçin, Emrah Tel - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir