• DOLAR 32.586
  • EURO 34.857
  • ALTIN 2430.285
  • ...
Adana Umut Der`den Kadir Gecesi`nde İftar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ADANA - Adana`da faaliyet gösteren Adana Umut Der Gıda Bankası, Kadir Gecesinde yaklaşık 1000 kişilik iftar yemeği verdi. İftar yemeğinin hazırlıklarına günler öncesinden başladıklarını belirten dernek yetkilileri, hayırseverlerin de, bu hayırlı hizmete ortak olmasıyla böyle büyük bir organizasyon yaptıklarını ve bunun da Kadir Gecesine denk gelemsinin kendilerini çok mutlu ettiğini, söylediler.
 
Adana Beş Ocak Meydanı`nda bu Ramazan ayı içerisinde üçüncü iftar yemeklerini verdiklerini söyleyen Adana Umut Der Gıda Bankası Başkanı Selahattin Yeniay, "Rabbimize hamdolsun dün sizlerin aracılığıyla duyurduğumuz iftar yemeğimiz bir aksilik olmadan gerçekleşti. Yaklaşık 1000 vatandaşımıza iftar yaptırmanın huzur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Gönül isterdi ki, Ramazan ayı boyunca iftar yemeği verelim ama şartlar ortada, hayırsever vatandaşların desteğiyle bu organizasyonları düzenledik rabbim emeği geçen herkesten razı olsun" dedi.
 
Ramazan Bayramının yaklaştığına dikkat çeken Yeniay, "Ramazan bayramı yaklaşıyor, bayramı en çok bekleyen belki de çocuklar oluyor. Onları sevindirmek ve bayramda giyebilecekleri yeni giysiler vermek istiyoruz. İşte bunu için Cuma günü Allah izin verirse, tespit ettiğimiz yoksul ve muhtaç aileleri dernek binamıza getirerek giysi yardımında bulunacağız. Bu konuda bizlerden yardımını esirgemeyen ve fakirle zengin arasında köprü olmamıza vesile olan herkese teşekkür ediyorum" dedi.
 
İftar yemeği, Molla Ekrem Derdiyok hocanın yaptığı dua ile son bulurken, yemeğe katılan vatandaşlar akşam namazlarını eda etmek için meydanın yanı başında bulunan tarihi Savcızade Camii`ne geçtiler. (Mustafa Çiçek - İLKHA)

 

 

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir