• DOLAR 32.284
  • EURO 35.005
  • ALTIN 2444.474
  • ...
Batman`da İtikafa İzin Yok
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Müslümanlar birçok yerde, Ramazan`ın son 10 gününü, diğer dünyalık meşgalelerden uzak tutarak itikâfa girerken, Batman`da itikafa girmek isteyen cami cemaatine izin verilmedi.

19 Mayıs Mahallesi`nde bulunan Hz. Ömer Camii cemaati, Ramazanın 21. günü cami imamına, itikafa girmek istediklerini belirtti. İmam da müftülükten yazılı izin almaları gerektiğini söyledi.

Bunun üzerine 13 kişi adına imzalanan dilekçeyi Müftülüğe götüren Mehmet Şah Akgül, Müftü Hasan Çağlar yerinde olmadığı için önce din işleri sorumlusu ile görüştüğünü ardından Müftü Yardımcısı Mahmut Erin ile görüştüğünü belirtti.

Mahmut Erin`in Müftü Çağlar ile telefonla görüştüğünü ve kendilerine, \"Müftü Bey, Ramazanın 15`inde müracaat etmeleri gerekirdi geç kalmışlar. İtikafa girecek kişilerin isimlerini Valilik ve emniyete vereceğiz camide kalmaları uygun mudur değil midir diye. Valilik ve emniyet tarafından araştırıldıktan sonra camide kalmaları uygun görülmesi halinde kabul edilir. Geç kaldığınız için izin veremeyiz\" dediğini aktardı.

Mehmet Şah Akgül, imzaladıkları dilekçenin de işleme konulmadığını söyledi.

 

Müftülük Cami Cemaatini Doğruladı
Konu ile ilgili olarak Müftü Yardımcısı Mahmut Erin ile telefonda yaptığımız görüşmede Mehmet Şah Akgül`e verdikleri cevabı tekrarlayarak prosedürün böyle olduğunu yapacakları bir şeyin olmadığını söyledi.

Türkiye`nin birçok yerinde itikafa girilmek üzere camilerin ayarlandığını ve vatandaşın camilerde itikafa girdiklerini hatırlatmamız üzerine Erin, aynı prosedürün her yerde olması gerektiğini söyledi.

İtikaf ibadetini yapacak vatandaşlara adeta güvenlik soruşturması yapılması vatandaşların tepkisine yol açarken, müftülüğün itikaf için hiçbir cami ayarlamadığı da ortaya çıktı. (Veysi Demir - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir