• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Van Peygamber Sevdalılarından Kadir Gecesi Mesajı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından yayımlanan mesajda Kadir süresi hatırlatılarak, \"Bizleri Ramazan`a ve Ramazan`ın bu son günlerine ulaştıran Allah`a hamd olsun. Hayatıyla bize örnek olan Resulüne salât ve selam olsun\" denildi.

 

Mesajda, \"Allahu Teâlâ Ümmeti Muhammed`e özel gün, gece ve aylar tahsis etmiştir. Bu özel gün gece ve aylar Müslümanlar için ahiret ticaretinin yapıldığı pazar hükmündedir. İçinde bulunduğumuz bu Ramazan ayı ise diğer aylara nazaran gecesiyle gündüzüyle her anıyla bir rahmet, bereket ve mağfiret ayıdır\" ifadeleri kullanılarak sonu cehennemden kurtuluş olan Ramazan ayının son günlerinin idrak edildiği hatırlatıldı.

 

Mesajın devamında Kadir gecesini hakkıyla bilip değerlendirilmesi temennisinde bulunularak \"Ramazanın yirmi yedinci gecesi olan Kadir Gecesinin tüm İslam âlemi için hayırlara vesile olmasını, yeryüzünde İslam adına sıkıntı çeken, kanını döken tüm mazlum ve mustazafların selamete kavuşmasını Cenab-ı Allah`tan niyaz ediyoruz. Günahların normalleştiği, zulümlerin arttığı ve Müslümanların öz yurdunda garip kaldığı bu dönemde ayette de buyrulduğu gibi, bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesini Müslümanların, uykuyla değil de Allah`a ibadet ve yakarışla geçirmesi, bu sıkıntıların giderilmesi için şüphesiz daha hayırlıdır. Bu nedenle tüm kardeşlerimizi Allah`a ibadet etmeye O`na yakarmaya davet ediyoruz\" ifadelerine yer verildi. (Fırat Arslan - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir