• DOLAR 32.236
  • EURO 34.776
  • ALTIN 2459.182
  • ...
Nusaybin Müftülüğünden Kandil Mesajı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MARDİN - Nusaybin İlçe Müftlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Kadir Gecesi`nin Taşıdığı sayısız ilim ve himmetleriyle kutsiyetini bizzat Kuran-ı Kerim`den aldığını ve bütün Müslümanlar için her zaman derin bir bilgi ve saygıya mazhar olduğu ifade edildi.
 
Kuran`ın Kadir Gecesi`nde inmeye başladığı hatırlatılan açıklamada, "Kuran`ın rahmet mesajları tüm insanlığı kuşatmak üzere gönderilmiş, bütün insanları karanlıklardan aydınlıklara çıkarmayı ve onlara Hakk`ı batıldan ayırabilmek için sunduğu şaşmaz ve eskimez ölçüleriyle yön göstermeyi hedeflemiştir." denildi.
 
Bu Gece Açların, Yoksuların, Mağdurların Şöleni Olmalı
Açıklamanın devamında, "Eşref-i Mahlukat sıfatıyla Cenab-ı Hakk`ın emanetine müdrik olan bir kulluk, her şeyden önce bu geceyi bir af ve mağfiret şölenine dönüştürerek kendini yenileme durumunda mümkündür. Bu şölen açların, yoksuların, mağdurların, mahrumların, topyekun zayıf bırakmışların haklarına dikkat kesilmeyi, buna karşılık yapıp ettiklerinden, arayıp bulduklarından dolayı şımaran, azgınlaşan, kendini mutlaklaştıran her düşünceye karşı da bir tavır almayı zorunlu kılmaktadır" ifadelerine yer verildi.
 
Genelde tüm İslam aleminin özelde Nusaybinlilerin kadir gecelerinin kutlandığı açıklamada, son olarak ilçe halkı, Zeyne`l Abidin Camii`nde saat 20,15`te başlayacak Kadir gecesi programına davet edildi. (Halil Akbalık - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir