• DOLAR 32.284
  • EURO 35.005
  • ALTIN 2444.464
  • ...
Batman Baraj Havzası Yeşile Büründü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Batman Barajının hizmete girmesinin ardından baraj havzasında yoğun bir ağaçlandırma çalışması sürdüren DSİ 103. Şube Müdürlüğü, 2002 yılından bu yana baraj havzasında binlerce değişik türden ağaç dikti.

Konuyla ilgili olarak açıklamada bulunan DSİ 103. Şube Müdürü Veysi Kanat; yaklaşık 10 yıldan buyana bölgede ağaçlandırma çalışmalarını sürdürdüklerini belirterek, \"Batman Barajı Rezervuarı Erozyon kontrol sahasında son olarak yaklaşık 100 bin adet Badem ile 40 bin adet Antep fıstığı dikimi gerçekleştirerek Orman İşletme Müdürlüğüne saha devir edilmiştir. Çalışmalar sırasında yaklaşık 100 köylü vatandaşımızı da iş süresince istihdam ettik\" diye konuştu.

Batman Çayı Havzası da Ağaçlandırılacak
DSİ olarak sadece Baraj bölgesi değil Batman Çayı Havzasında da yakın zaman içerisinde ciddi anlamda ağaçlandırma çalışmaları başlatacaklarını ifade eden Kanat, bunun bir kurumsal hizmetten çok vatandaşlık görevi olduğunu söyledi.

Kanat açıklamasına şöyle devam etti: \"Uzun yıllardan beri Batman Barajı dışında Batman Çayı havzasında yapımı devam eden Batman Çayı ıslah çalışması projesinin ardından sağlı ve sollu olmak üzere mesire alanları oluşturmak için büyük boy ağaç dikimi yapmayı planlıyoruz. Bizim işimiz sadece baraj ve su havzaları ile ilgilenmek değil, havadaki oksijen oranımızın artması için de yeşile son derece önem veriyoruz. Bu bölgede ağaçlandırmaya verdiğimiz önemle kısa zamanda diğer illerinde dikkatini çekmiş bulunmaktayız.\" (Veysi Rüzgar - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir