• DOLAR 32.591
  • EURO 34.852
  • ALTIN 2508.218
  • ...
Kuvvetli Yağış Uyarısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Yapılan son değerlendirmelere göre Marmara, Kuzey ve İç Ege, Batı Karadeniz ile Ankara, Eskişehir, Çankırı, Adana ve Osmaniye çevrelerinde görülecek olan sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların; İstanbul ile öğleden sonra Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Zonguldak, Bartın ve Düzce çevrelerinde yerel olmak üzere kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.
 
HAVA SICAKLIĞI: Hava sıcaklığının kuzeybatı kesimlerde 3 ila 6 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.
 
RÜZGAR: Genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında batı ve kuzeybatı, Akdeniz kıyıları ile güneydoğu kesimlerde batı ve güneybatı yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette, Güney Ege Kıyıları ile yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetlice (30-50 km/s) esmesi bekleniyor.
 
KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI
Yağışların; İstanbul ile öğleden sonra Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Zonguldak, Bartın ve Düzce çevrelerinde yerel olmak üzere kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (Ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar vb.) ilgililerin ve vatandaşların tedbirli ve dikkatli olmaları gerekmektedir.
 
BÖLGELER GÖRE HAVA
MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; İstanbul ile öğleden sonra Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Kocaeli, Sakarya ve Yalova çevrelerinde yerel olmak üzere kuvvetli olması bekleniyor.
EGE: Parçalı bulutlu, Kütahya ile öğleden sonra Manisa, Uşak, Afyonkarahisar ve İzmir`in doğu ilçelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; Güney Ege Kıyılarında kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli olarak (30-50 km/s) esmesi bekleniyor.
AKDENİZ: Az bulutlu ve açık, zamanla bölgenin iç kesimlerinin parçalı bulutlu, öğleden sonra Adana ve Osmaniye çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
İÇ ANADOLU: Parçalı bulutlu, öğleden sonra ve akşam saatlerinde Eskişehir ve Çankırı ile Ankara`nın kuzey ve batı ilçelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
BATI KARADEZNİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Bolu ve Düzce ile öğleden sonra bölge genelinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğleden sonra Zonguldak, Bartın ve Düzce çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.
ORTA VE DOĞU KARADENİZ: Parçalı zamanla çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.
DOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık, zamanla bölgenin kuzey kesimlerinin parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.
GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.
 
BAZI İLLERDE HAVA
Ankara: Parçalı bulutlu, öğleden sonra ve akşam saatlerinde kuzey ve batı ilçeleri sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (35)

İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. Yağışların, akşam saatlerine kadar yerel olmak üzere kuvvetli olması bekleniyor. (30)

İzmir: Parçalı bulutlu, öğleden sonra doğu ilçeleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (32)

Adana: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu, öğleden sonra kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (37)

Antalya: Az bulutlu ve açık, zamanla iç kesimleri parçalı bulutlu (32)

Trabzon: Parçalı, zamanla çok bulutlu (30)

Erzurum: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu (31)

Diyarbakır: Az bulutlu ve açık (40) (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir