• DOLAR 32.223
  • EURO 34.933
  • ALTIN 2444.474
  • ...
İmam Hatiplere Sahip Çıkalım
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MARDİN - Özerk Diyanet ve Vakıf Çalışanları Sendikası (Din-Bir Sen) Nusaybin ilçe sekreteri Ahmet Ersan yaptığı açıklamada, eğitim ve öğretim sisteminde büyük değişimler ve gelişmeler olduğunu ifade ederek, 4+4+4 olarak bilinen sistemle 8 yıllık zorunlu eğitimin 12 yılı çıkarıldığını hatırlattı.
Din-Bir-Sen olarak yeni sistemin gelecek için büyük bir gelişme olduğuna dikkat çeken Ahmet Ersan, "İlk 4 yıldan sonra okullarımızda seçmeli olarak okutulacak K. Kerim ve siyer dersleri ve İmam Hatip Ortaokullarının açılmasıyla çocuklarımızın maddi yönleri yanında maneviyatları artacak ve daha ahlaklı bir toplumun temeli atılacağına inanıyoruz.
 
İlk 4 yıldan sonra çocuklarını daha yoğun bir şekilde dini eğitime tabi tutmak isteyen velilerin yolu açılmış oldu. İlk 4`ten sonra çocuklarını imam hatip okullarına göndermelerinin büyük bir avantaj sağlayacağını düşünerek velilerimizden çocuklarını imam hatip okullarına kaydetmelerinin yararlı olacağını düşünüyoruz" dedi.
 
Kat Sayı Zulmü Kalktı
4+4+4 olarak bilinen yasayla İmam-Hatip liselerinin önündeki katsayı engelinin kaldırıldığını da hatırlatan Ersan, "Artık lise türü veya okul puanı gibi ayrımcı uygulamalar olmaksızın herkes LGS ve LYS`de aldığı puana göre üniversiteye yerleştirilecek. Diğer yandan yine bu yasayla, kesintisiz eğitimle birlikte ortaokulları kapatılan İmam-Hatiplerin bu bölümleri yeniden açıldı. Yani bir anlamda 28 Şubat sürecinin İmam-Hatiplerle ilgili adaletsiz uygulamalarına son verilip bu okulların hakları ve itibarları iade edilmiş oldu" ifadelerini kullandı.
 
İmam-Hatip Okulların Misyonu Bellidir
Tüm baskılara rağmen İmam Hatip Okullarının misyonundan vazgeçmediğine değinen ERsan açıklamasını şöyle sürdürdü: "İmam-Hatip okulları misyonu belli olan okullardır. Onlar, gelenekle moderniz mi birleştirebilen, madde ile mana arasında köprü kurabilen, geleneğin zengin ve tarihi birikimini günümüz modern hayat anlayışıyla sunabilen eğitim kurumlarıdır.
 
Bu misyon, insan unsuru ve ihtiyaçlarıyla paralel olduğu için her daim var olacaktır. İsmi, müfredatı ve şekli farklılık gösterse bile, dini ilimlerle, fen ve sosyal bilimlerin bir arada ele alındığı kurum ve kuruluşlar insanın temel ihtiyaçları içerisindedir. Nitekim özellikle son 15 yıldır resmi ideoloji ve vesayet sisteminin bütün baskısına rağmen, bu kurumların ayakta kalabilmesi, halkın ona olan teveccühünden kaynaklanmaktadır. Bu teveccüh devam ettiği sürece de İmam-Hatip var olacaktır. Yeni 4+4+4 sistemiyle tamamen bundan kurtulduğumuza inanıyoruz."
 
Haydi El Ele Gönül Gönüle İmam-Hatip Okullarına Sahip Çıkalım
Ersan son olarak, halktan yeni açılacak olan imam hatip okullarına destek vermelerini isteyerek, "Çocuklarını bu okullara göndererek daha dindar- ahlaklı çağ atlatacak nesiller, bireyler yetişmesine katkıda bulunmalarının doğru olacağı kanaatindeyiz. 17 ağustos tarihinde kayıtların sona ereceğini hatırlatır açılacak olan imam hatip okullarının bütün halkımız için hayırlara vesile olmasını diliyoruz" dedi.
(Halil Akbalık - İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir