• DOLAR 32.299
  • EURO 35.281
  • ALTIN 2460.24
  • ...
Sesli Sinyalizasyon Hayata Geçirildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MANİSA - Manisa Belediyesi, görme engelli vatandaşların engellerini kaldırmak için gerek toplu ulaşım araçlarında gerekse kaldırımlarda yapılan çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda üzerinde titizlikle çalışılan sinyalize kavşaklarda sesli uyarı sistemi hayata geçirildi.

İlk etapta Manolya Meydanı, Vali Konağı Kavşağı gibi yoğun geçiş sağlanan kavşaklara takılan cihazlar, görme engellilerin hayatını kolaylaştırmasına katkı sağlayacak.

Konuya ilişkin yaptığı açıklamada engellilerin yardımsız olarak kavşaklardan geçişini sağlamayı amaçladıklarını söyleyen Ulaşım Hizmetleri Müdürü Mümin Deniz, \"Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü olarak bedensel ve zihinsel engelli vatandaşlarımızın özellikle toplu ulaşım araçlarında, kaldırımlarda ve kavşaklarda rahat edebilmelerini amaçlıyoruz. Bu kapsamda bilindiği üzere engelli arabası kullananların toplu ulaşım araçlarını kolayca kullanabilmelerini sağladık. Bunun yanı sıra görme engelli vatandaşlarımız için de belirli noktalarda pilot bir uygulama yaparak kaldırımlara hissedilebilir doku monte ettik. Bu çalışmalarımızı takip ederken, üzerinde çalıştığımız sesli sinyalizasyon cihazları için de harekete geçtik. İlk etapta 10 adet cihazı en işlek bölgelerden olan Manolya Meydanı ve Vali Konağı Kavşağı`na monte ettik. Cihazlar sayesinde görme engelliler ışıkların takibini yapabilecek, iki farklı ses ile yeşil ya da kırmızı ışıkları ayırt edebilecek. Cihazların üzerindeki butonları trafik akışını engellememesi açısından aktifleştirmedik. Fakat `durunuz` ve `bekleyiniz` şeklinde sesli uyarı sistemi aktiftir. Amacımız görme engelli vatandaşlarımızın şehrimizde rahatça yürüyebilmesidir. Kısacası şehrin tüm alanlarında engellilerimizi bir engeli yokmuşçasına kendi aramıza almak suretiyle, şehrin havasından, suyundan, yolundan, kavşağından her şeyinden istifade edebilecek bir erişilebilirlik sağlamak amacındayız. Bu doğrultuda çalışmalarımız devam edecektir` dedi. (Ramazan Sındıraç - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir