• DOLAR 32.571
  • EURO 34.993
  • ALTIN 2441.78
  • ...
Mardin'de "Dünya Kanser Günü" etkinlikleri
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin'de "Dünya Kanser Günü" etkinlikleri kapsamında Savur Toplum Sağlığı Merkezi tarafından eğitim verildi. Şehir merkezi kırsal mahallelerde afiş ve broşürler dağıtan Savur Toplum Sağlığı Merkezi çalışanları, kanserde erken teşhise dikkat çektiler.

Savur Toplum Sağlığı Merkezi Müdürü Uğur Kılıçaslan, kanserde erken teşhisin önemine dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak istediklerini söyledi.

Kılıçaslan, ilçede görev yapan Kanser birimi tarafından kurum ve kuruluşlar ile esnaf ve köyler ziyaret edilerek kanserle ilgili eğitim verildiğini, afiş ve broşür dağıtıldığını belirtti.

Bazı kişilerin aile hekimlerine yönlendirildiğini ifade eden Kılıçaslan, Toplum Sağlığı Merkezindeki doktorlar tarafından Savur Kadın Destek Biriminde de meme kanseri ile ilgili eğitim verildiğini aktardı.

Kalp ve damar hastalıklarından sonra ölüm nedenlerinde ikinci sırada yer alan kanser hastalığının günümüzün en büyük sağlık sorunlarından biri olduğunu söyleyen Kılıçaslan, erken teşhis konulmasının hemen hemen her kanser tipinde hayat kurtarıcı olabildiğini ifade etti. (M. Salih Keskin – İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir