• DOLAR 32.382
  • EURO 35.077
  • ALTIN 2326.17
  • ...
Suriyeli Muhammed yaşamak için kalp destek cihazı bekliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İç savaştan dolayı Suriye'nin Halep kentinden, Şanlıurfa'nın Karaköprü ilçesine yerleşen 8 nüfuslu İbrahim ailesi, bir yandan zor hayat şartları ile mücadele verirken, diğer yandan kalp yetmezliği teşhisi konulan çocukları için bir şey yapamamanın çaresizliğini yaşıyor.

Baba Yasir El İbrahim (42), en büyük çocuğu Muhammed'e (18) bir buçuk sene önce kalp yetmezliği teşhisi konulduğunu belirterek, çocuğunu, tedavisi için doktor doktor gezdirdiğini söyledi. Oğlu Muhammed'in kalbinin yüzde 10'nun çalıştığını belirten baba, kalbine kalp destek cihazı takılmadığı takdirde oğlunun öleceğini söyledi.

Devletin, Suriyeli olduklarından dolayı kendilerine kalp destek cihazı desteği vermediğini savunan acılı baba, Şanlıurfa Valisi ve diğer yetkililerden destek istedi.

Kalp yetmezliği hastası Muhammed El İbrahim (18), 2 aydır yoğun bakımda olduğunu belirterek, " Kalp yetmezliği var bende ve hastalığım bir buçuk sene önce oluştu. Şu anda iki aydır yoğun bakımdayım. Yaşayabilmem için kalbime kalp destek cihazı takılması lazım. Suriyeli olduğum için bana takmıyorlar. Yetkililere sesleniyorum! Allah rızası için bana yardımcı olun." dedi.

4 erkek, 2 kız olmak üzere 6 çocuk babası olan baba İbrahim, "6 ay önce valiliğe dilekçe gönderdik. Dilekçemize kimse cevap vermedi. Oğlum şu anda Haliliye Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi ek binasında yoğun bakımdadır. Daha önce 500 Yataklı Devlet Hastanesi ve Eyyübiye Eğitim ve Araştırma Hastanesine götürdük. 3 buçuk ay Eyyübiye Eğitim ve Araştırma Hastanesinde kaldı. Oğlumun kalbine 2 ay önce pil takıldı. Şimdi oğlumun kalbinin yüzde 10'u çalışıyor, yüzde 90 ise çalışmıyor." ifadelerini kullandı.

"Suriyeli olduğumuz için kalp destek cihazı veremeyeceklerini' söylediler"

Kalp destek cihazlarının sadece Türkiye vatandaşlarına takıldığını belirten İbrahim, "Doktorlar oğlumun tedavisi için kalp destek cihazı istediler. Oğlum için cihaz aranmaya başlandı. Doktorlar yanıma gelip 'Hayırlı olsun, Elazığ'da kalp destek cihazı bulundu.' dediler. Bende onlara dedim, 'Allah sizden razı olsun.' Ambulans ile oğlumu Elazığ'a sevk ettiler.  Elazığ'a doğru ambulans ile giderken, Siverek civarlarında ambulans görevlisini arayan hastane görevlileri geri dönmemizi istediler. Ambulans Siverek'ten geri döndü. Neden Şanlıurfa'ya geri döndüğümüzü sorduğumuzda, ambulanstakiler bir şey söylemediler. Tekrar oğlumu Şanlıurfa'da yoğun bakıma aldılar. Gidip doktorla görüştük. Doktorlar bize, 'Suriyeli olduğumuz için kalp destek cihazı veremeyeceklerini.' söylediler. Bu cihaz, sadece Türkiye vatandaşlarına takılıyormuş. Suriyeli olduğumuz için kalp destek cihazı bize vermediler. Bütün insanlardan rica ediyoruz. Oğlum ölmek üzeredir. Şimdi oğlum oksijen tüpüne bağlıdır. Bizim elimizden bir şey gelmiyor.  Sadece kalp destek cihazı ve kalp nakli oğlumu kurtarabilir. Suriyeli olduğumuz için bizi 100 kilometreden sonra geri gönderdiler. Bizim vatandaşlık almamız uzun sürecektir. Yetkililerden rica ediyoruz, bize yardımcı olsunlar. Sadece Allah'ımız ve siz varsınız." şeklinde konuştu.

"O cihaz olmazsa abim yaşayamayacak"

Abisinin durumunun her geçen gün kötüleştiğini ve kalp destek cihazı takılmazsa öleceğini belirten Ömer El İbrahim (17) ise şunları kaydetti:

"Biz de 6 ay önce Türkiye vatandaşı olmak için Şanlıurfa Valiliğine dilekçe vermiştik. Dilekçemiz ile ilgili şu ana kadar kimse bize dönmedi. Yetkililerden rica ediyoruz! Abim yoğun bakımda olduğu için onun yüzüne bakamıyoruz. Sürekli bizi gördüğünde ne yaptığımızı soruyor. Abimin durumu çok kötüdür, nefes alamıyor. 24 saat içerisinde bir saat ancak uyuyabiliyor. Allah rızası için, bizim yapacağımız bir şey yok. Biz garibanız, bunun için bize yardım etmelerini istiyoruz. Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin'den rica ediyoruz. O cihaz olmazsa abim yaşayamayacak. Abim son günlerini yaşıyor ve bu cihaz olmasa abim ölecek." (Abdurahman Uğurlu-İLKHA)













Bu haberler de ilginizi çekebilir