• DOLAR 32.5
  • EURO 34.965
  • ALTIN 2441.1
  • ...
Bingöl`ün Altyapısı SUKAP Projesi Kapsamında
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - Su ve Kanalizasyon Altyapı Projesi`nin (SUKAP) tanıtımı amacıyla Bingöl`deki basın mensupları ile bir araya gelen Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, Nüfusu 25 bin ve daha az olan belediyelerin programda yer alan içmesuyu ve kanalizasyon işleri için yüzde 50 oranında hibe sağlanacağını söyledi.

 

Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, geriye kalan yüzde 50`lik kısmına ise İLBANK tarafından uygun koşullarda kredi imkanı sağlanacağını belirterek, "Nüfusu 25 binin üzerinde olan belediyeler ise, YPK kararı ile BELDES kapsamına alınacak. Bu belediyelerimiz de borçlanma limitleri dışına çıkarılacak ve 2011 Yılı Bütçe Kanununun 28. Maddesi çerçevesinde İLBANK`tan kredi kullanarak projelerini gerçekleştirebilecektir" diye konuştu.

 

AK Parti Bingöl Milletvekili Yusuf Coşkun, İl Başkanı Cevdet Çalbay, Bingöl Belediye Başkanı, ilçe ve belde belediye başkanlarının da katılımı ile Gençlik Merkezi konferans salonunda konu ile ilgili bilgilendirme toplantısı düzenleyen Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, belediyelerin acil nitelikli olan ancak finansmanında zorluk yaşanan içme suyu ve kanalizasyon projelerine kaynak sağlanması amacıyla 10.05.2011 tarih ve 2011/11 sayılı Yüksek Planlama Kurulu (YPK) Kararı ile SUKAP adı altında bir programın başlatıldığını kaydetti.

 

ılmaz; "Programın hazırlık aşamasında İller Bankası Genel Müdürlüğü (İLBANK) tarafından oluşturulan veri seti incelenerek belediyelerin ihtiyaçları tespit edilmiş ayrıca tüm valiliklerden illerindeki ihtiyacı tespit etmesine yönelik bir çalışma yapmaları istenmiştir. Yapılan çalışmalar neticesinde ülke genelinde yapılması aciliyet arz eden ancak finansmanında çeşitli sıkıntılar bulunan projeler YPK Kararının ekindeki listeye dahil edilmiştir." İfadelerini kullandı.

Ali Yıldırım-İLKHA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir