• DOLAR 32.334
  • EURO 35.087
  • ALTIN 2296.392
  • ...
Öğretim Teknolojileri Ve Materyal Tasarımı Sergisi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Rektör Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Arıca, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sait Yücel ve Öğretim Teknolojileri ve Materyal Tasarımı ders hocası Yrd. Doç. Dr. Ahmet Çoban`ın açılışını gerçekleştirdiği sergiye yoğun ilgi gösterildi.

Sergi, öğretmen yetiştiren kurumlar olarak eğitim fakülteleri programlarında yer alan Öğretim Teknolojileri ve Materyal Tasarımı dersinin uygulama boyutunun gereği olarak, öğretmen adaylarının öğretmen olduklarında sorumlu oldukları derslerin ünite ve bölümlerine ilişkin konuları, hazırladıkları materyaller aracılığı ile anlatmalarını sağlamak amacıyla düzenlendi.

Öğretmenlerin öğrencileriyle birlikte hazırladıkları materyaller, öğrenmeyi kolaylaştırmak ve öğrenilenleri kalıcı hale getirmeyi sağladığını belirten Öğretim Teknolojileri ve Materyal Tasarımı ders hocası Yrd. Doç. Dr. Ahmet Çoban, Öğrenme-öğretme sürecinde hazırlanan materyallerin, görselliği sağlamakla birlikte yaparak-yaşayarak öğrenmeyi gerçekleştirdiğini söyledi. Tüm gelişmiş ülkelerde, öğrencilerin birden fazla duyusuna hitap edilerek gerçekleştirilen öğrenmelerin daha önemli olduğu vurgulayan ve bunu sağlayan materyallerin hazırlanmasına büyük önem verildiğini kaydeden Çoban: "Ülkemizde Öğretim Teknolojileri ve Materyal Tasarımı sergilerinin düzenlenmesine Üniversitemiz ve bağlı Eğitim Fakültemiz öncülük etmiş bulunmaktadır. Bu tür sergilerin, önümüzdeki yıllarda daha da artırılması planlanmaktadır" dedi.

Veysi Çetik - İLKHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir