• DOLAR 32.233
  • EURO 34.76
  • ALTIN 2446.596
  • ...
Arakanlı Müslümanların Yanında Olalım
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Özgürlük platformları her hafta gerçekleştirdikleri eylemlerine ara vermeden devam ediyorlar. Platformaların bu haftaki açıklamalarının ana temasını Arakan`da Budistler tarafından hunharca katledilen Müslümanlar oluştururken, bu vahşete karşı bütün Müslümanların birlikte hareket etmesi çağrısı yapıldı.

CİMŞİT: bu vahşete karşI sessiz kalamayız

Akyazı Adalet ve Özgürlükler Platformu adına açıklama yapan Mazlumder Sözcüsü Burhan Cimşit, Burma-Arakan`da tam bir Budist vahşeti yaşandığını ve binlerce Müslümanın kadın-çocuk ayrımı yapılmaksızın katledildğini söyleyerek, “Dünyanın görmek istemediği bu vahşete karşı bizler sessiz kalamayız” dedi. Arakanlı Müslümanların uzun süredir baskı altında olduğunu aktaran Cimşit, “En son Budistlerin hakim olduğu rejime bağlı milisler Müslüman halkı acımasızca katletti ve bu katliam halen devam etmekte. BM ve diğer uluslararası kurumların inatla görmek istemediği bu trajediye karşı bizler Arakanlı Müslüman kardeşlerimizin yanında olalım. Yardım kampanyalarına katılarak bu zalimliğe dur diyelim. Dualarımızla oradaki kardeşlerimize destek olalım. Unutmayalım ki Müslümanlar bir binanın tuğlaları gibidir, nerede bu tuğladan bir parça düşerse bundan bütün tuğlalar etkilenir” şeklinde konuştu.

Özel Söktördeki Kılık Kıyafet Ayrımcılığına da Tepkiler Gösterildi.

Cimşit, özel sektörde de kılık kıyafeti nedeniyle ayrımcılığa uğrayan insanlarımızın yaşadıkları mağduriyetine de değinerek “Fransız Carrefour`un Türkiye`deki ortaklığı CarrefourSA`nın Kozyatağı şubesinde başörtülü olarak görev yapan Kızılay çalışanı geçtiğimiz günlerde işten çıkarılmıştır. Elif Demirci, başını açmaya zorlanmış ve başını açmayınca da işten ayrılmak zorunda kalmıştır. Özel sektör mağazalarında zaman zaman yaşanan bu tür yasakçı ve ilkel davranışları kabul etmemiz mümkün değildir” dedi. Cimşit, Aras Kargo`nun da başörtülü işçi çalıştırmadığını ifade ederek, “ARAS Kargo Bölge Müdürlüğü`ne iş başvurusunda bulunan bayan, başörtülü olduğu gerekçesiyle reddedilmiştir. ARAS Kargo Kayseri Bölge Müdürlüğü yetkilileri olayı doğrulamış ve ‘Genel Müdürlüğün prensibi böyle. Türbanlı çalıştırmıyoruz. Bizim elimizden gelen bir şey yok` ifadelerini kullanmıştır. İnsanlarımıza karşı dini inanç ve kılık kıyafet ayrımcılığı yaparak çalışma hayatında insan hakları ihlallerine yol açan Aras Kargo`yu da bu tutumundan dolayı kınıyor ve yasakçı anlayışı terk etmeye davet ediyoruz” diye konuştu.

ÜMMETİN SAHİPSİZLİĞİ ARAKAN`DA ACIYLA SONUÇLANIYOR

Konya İnanç Özgürlükleri Platformu`nun basın açıklamasında da Myanmar-Arakan`daki Müslüman katliamına değinildi, Arakan`ın adını anmanın yürekleri parçaladığı ifade edilen açıklamada, “Ümmetin sahipsizliği Arakan`da da acıyla sonuçlanıyor” denildi. Açıklamada bu sorunun çözüm yollarının bilindiği de belirtilerek “Acziyetimiz ve zaaflarımız hem ümmeti hem de kendimizi kimsesiz kılmakta. Zalimleri telin etmekten, kaçıp kurtulanların karınlarını doyurmaktan başka bir şey gelmemekte elimizden. Ümmetin bu makûs talihi, halklarına düşman yöneticilerin iktidarlar ile devam edip gitmekte. Eyvah ki bu makûs talih için yapacak şeylerin bilinip fakat onların yapılamaması daha büyük bir acı ve ıstırap vermekte” açıklaması yapıldı.Dikimevi Ankaray Metro İstasyonu çıkışında toplanan Ankara İnanç Özgürlüğü Platformu`na mensup bir grup, başörtülülere çalışma yasağı uyguladıkları iddia edilen marketin Dikimevi Şubesi önünde basın açıklaması yaptı.

Grup adına konuşan İHH Ankara Şubesi Üyesi Serkan Codal, üniversitelerdeki başörtüsü yasağının kaldırılmasıyla rahat bir nefes aldığını düşünen Müslümanların özel sektörde bazı baskılara maruz kaldığını belirtti. Codal, söz konusu firmaların başörtüsünü yasağının sınırlarını daha da genişleterek markete ait her türlü alanda, başörtülü olarak yapılan tanıtım veya yardım stantlarına dahi izin vermediklerini savundu. Anayasanın 24. maddesine göre bu uygulamanın suç teşkil ettiğini belirten Codal, şunları kaydetti: “Başörtülü, sakallı, namaz kılan ve oruç tutan kişilerin müşteri olarak firmalarına gelmelerinde beis görmeyen CarrefourSA ile Aras Kargo`nun Ramazan ve kurban dönemindeki kampanya ve reklamlarında bu isimleri kullanmaktan imtina etmemeleri, bu kurumların ne denli prensipli ve ahlaklı olduklarını ortaya koyan en somut örnektir.” Codal, ayrımcı tutumları nedeniyle tüketicilerin adı geçen iki firmayı boykot ederek alışveriş yapmamalarını istedi.

Yeni Akit

Bu haberler de ilginizi çekebilir