• DOLAR 32.525
  • EURO 35.041
  • ALTIN 2437.831
  • ...
28 Şubat Döneminin Kritik İsimleri Dinlenecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

6 Ağustos`tan sonra dinlenecek kişilere davetiye göndermeyi planlayan komisyonun davetli listesinde siyasilerin yanında gazeteciler ve dönemin aktörleri de yer alıyor. 28 Şubat döneminde televizyon haberlerinin `baş aktörlerinden` Müslüm Gündüz, Ali Kalkancı ve Fadime Şahin de komisyonun `dinlenecekler` listesinde.

Ekimin ilk haftasında eski başbakanlardan Tansu Çiller`le başlaması planlanan dinlemeler içinde gazeteciler ve medya patronları da yer alacak. Aydın Doğan ve Turgay Ciner dinlenecek medya patronlarının başında gelirken Ali Kırca, Abdurrahman Dilipak, Ali Bayramoğlu, Hüseyin Gülerce, Ertuğrul Özkök, Fatih Çekirge, Cüneyt Arcayürek, Kadir Çelik ve Fehmi Koru da komisyonun dinlemeyi planladığı isimlerden. Deniz Kuvvetleri`nde askerliğini yaparken gizli belgeleri sızdırmakla yargılanan 28 Şubat sürecinin önemli aktörlerinden Kadir Sarmusak da görüşlerine başvurulacak isimler arasında yer alıyor. Komisyon, hapiste bulunan Çevik Bir, Mehmet Ağar, Hanefi Avcı, Doğu Perinçek ve Kemal Gürüz gibi isimleri de cezaevinde dinlemeyi planlıyor.

Komisyonun dinlemeyi planladığı diğer kişiler şöyle: Eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, CHP milletvekilleri Adnan Keskin ve Nur Serter, dönemin Sivas Valisi Ahmet Karabilgin, eski TMSF Başkanı Ahmet Ertürk, eski milletvekili Akın Birdal, eski bakanlardan işadamı Cavit Çağlar, emekli başsavcı Aykut Cengiz Engin, eski OHAL Valisi Hayri Kozakçıoğlu, eski Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu.

`ÇOK KAPSAMLI ARAŞTIRMA YAPIYORUZ`

Araştırma Komisyonu Sözcüsü ve AK Parti Çankırı Milletvekili İdris Şahin, komisyon olarak çok kapsamlı bir araştırma yaptıklarını ve sonucunda çok önemli bir rapor hazırlamak istediklerini söyledi. Ülke tarihinde ilk kez kurulan komisyonun misyonunun farkında olduklarını kaydeden Şahin, Türkiye`nin darbe ve muhtıralarla mücadelesi tarihinde komisyonun büyük bir işlev göreceğini belirtti.

ZAMAN

Bu haberler de ilginizi çekebilir