• DOLAR 32.284
  • EURO 35.005
  • ALTIN 2444.464
  • ...
İstanbul`da Sokak İftarları Yoksul ile Zengini Aynı Sofrada Buluşturacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İslam alemi Ramazan ayını karşılamaya hazırlanıyor. Perşembe`yi Cuma`ya bağlayan gece Müslümanlar sahura kalkacak ve aynı gün ilk iftarını yapacak. Belediyeler ve sivil toplum kuruluşları, insanlara mübarek ayın bereketini yaşatmak için kolları sıvadı. Belediyelerin bir çoğu Ramazan ayı boyunca birbirinden renkli etkinlikler planladı. E

İstanbul Büyükşehir Belediyesi her yıl olduğu gibi bu yıl da Ramazan ayında İstanbul halkını iftar sofralarında buluşturmayı hedefliyor. Her yıl 20 bin kişiye verilen hizmet, Ramazan ayında da İstanbul`un farklı meydanlarında kurulan iftar sofralarında devam edecek. Sokaklarda kurulacak iftar sofralarıyla, bölge halkının birbirleriyle dayanışma ve beraberliklerinin arttırılması, örf ve adetlerin unutulmaması; ihtiyaç sahibi aileler ve gönüllüleri sokak sofralarında buluşturarak unutulmaz Ramazan hatıraları bırakmayı amaçlıyor. İftar programı kapsamında İstanbul`un farklı semtlerinde kurulacak olan iftar sofralarında iftariyelik, kavurma, pirinç pilavı, ayran ve tatlı ikramı yapılacak. Organizasyonun tüm ihtiyaçları İstanbul Büyükşehir Belediyesi Destek Hizmetleri Daire Başkanlığına bağlı Lojistik Destek Merkezi tarafından karşılanacak.

ÜMRANİYE`DE 3 BİN KİŞİLİK İFTAR SOFRASI KURULACAK

İlçe belediyeleri de iftar programlarına bu yıl devam edecek. Beyoğlu Belediyesi Ramazan ayı boyunca her akşam semt konaklarında, mahallelerde, Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü bahçesinde ve Beyoğlu Belediyesi Evlendirme Sarayı`nda iftar sofraları kuracak. Ramazan ayı boyunca yaklaşık 98 bin kişi bu sofralarda oruç açacak. İlçe halkının yoğun ilgi gösterdiği sokak iftarları bu yıl da ilçenin belirli sokaklarında Ramazan ayının 20 günü mahalleliyi bir araya getirecek. Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan sevginin, hoşgörünün ve bereketin olduğu bu sofralarda ilçe halkıyla orucunu açacak.

Ümraniye belediyesi her yıl olduğu gibi bu yılda mahalle iftarları düzenleyerek, vatandaşlarla bir araya gelecek. 10 ayrı mahallede mahalle büyüklüğüne göre 2 bin ya da 3 bin kişilik iftar sofralarında buluşacak vatandaşlar Ramazan ayının getirdiği kardeşlik ve yardımlaşma duygularını pekiştirerek hep beraber iftar yapmaları sağlanacak. Her yıl Ramazan ayında birbirinden özgün projeler yürüten Esenler Belediyesi, bu yıl yine bir ilke imza atarak Türkiye`nin ilk Çocuk İftarı`nı düzenleyecek. Esenler`de yaşayan binlerce çocuğun katılımıyla Ramazan`ın ilk günü Esenler Stadyumu`nda gerçekleşecek iftara sadece çocuklar ve anneleri davetli olacak. İftar sonrasında ise, çocuklara sürpriz hediyeler dağıtılacak.

(CİHAN) 

Bu haberler de ilginizi çekebilir

Kategorinin Öne Çıkan Haberleri