• DOLAR 32.488
  • EURO 34.774
  • ALTIN 2441.481
  • ...
Korkut Rahmet-Der Dualarla Açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MUŞ - Kısa adı Rahmet Der olan Korkut Rahmet İlim Eğitim Kültür Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, açıldı. Derneğin açılışı için düzenlenen geceye bölgenin tanınmış âlimleri, Korkut Belediye Başkanı ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Birliğe, Beraberliğe, Cemaatleşmeye ve İslam`a Muhtacız
Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başlayan açılış gecesi Molla Ali Arslan hocanın konuşmalarıyla devam etti. Bu karanlık asırda insanların her zamankinden daha çok birlik ve beraberliğe, cemaatleşmeye, İslam`a muhtaç olduğunu ifade eden Arslan, Yüce Allah`ın Ali İmran suresi 104. ayeti keriminde insanlara hitaben "Sizden hayra çağıran iyiliği emredip, kötülükten nehyeden bir topluluk bulunsun. İşte onlar kurtuluşa erenlerin ta kendileridir" buyurarak bizleri Kur`an ve sünnet ahkâmının etrafında birleşmeye davet ettiğini söyledi.

Gençlik Esrarla, Büyükler Faizle İştigal Olmuş
Bu tür İslami derneklerin bu amaçla kurulduğunun altını çizen Arslan, "Bugün baktığımızda insanlık İslam`dan uzak bir yaşantı sürmektedir. Bunun sonucunda toplumda kaos ortamları oluşmakta, geleceğimizi emanet edeceğimiz gençlik ne yazık ki esrarla hayatlarını zehir etmekte ve toplum faizle iştigal olmuş, fuhşiyat alenen işlenir olmuştur" diye konuştu.
Bu kötü nesilden hepimizin sorumlu olduğumuzu belirten Arslan, "Allah`a hamd olsun ki bugün bu gençlerimizin aileleri bizleri aramakta hem kendilerine hem de çocuklarına el uzatılmasını talep etmektedirler" dedi.

Arslan, "Aziz kardeşlerim! Burada bizlere çok iş düşmektedir. Bu kötülükleri def etmek için İslam`a sımsıkı sarılmalıyız. Zaman aleyhimize işlemektedir. Gelin bu hayır kervanından beri durmayalım. Derneklerimize sahip çıkalım" dedi.

Yapılan duanın ardından misafirlere ikramlar bulunuldu.

Kardeşlerimiz Uzun Zamandır Bekliyorlardı
Öte taraftan Derneğin açılışı hakkında görüştüğümüz Korkut Rahmet-Der Başkanı Hamdullah Demirtaş "Burada yaşayan kardeşlerimiz uzun zamandır bu müjdeyi beklemekteydiler. Allah`a hamd olsun ki bugüne nasip oldu ve derneğimizi açtık. Her ne kadar bugüne kadar dernek çalışmalarımız yoktuysa bile, yardımlarımız ve etkinliklerimiz burada devam ediyordu. Kutlu Doğum Etkinliklerimiz oldu, Muhtaç ailelere yardım çalışmalarımız oldu. Ama bugünden sonra daha bir azim ve gayretle çalışmalarımız sürecektir. Tüm Korkutlu kardeşlerimizi ve özellikle dışarıda yaşayan Korkutlu kardeşlerimizi bu hayır kervanına davet ediyoruz" dedi.

Gelecek Nesillere Nurlu Yarınlar Bırakmak İstiyoruz
Bu süreçte emeği geçen herkese teşekkür eden Dernek Başkanı Hamdullah Demirtaş "Amacımız, birçok konuda mağdur ve mahrum bırakılmış mazlum halkımızı top yekûn toplumsal bir silkinişle yeniden kalkınmak ve inşasıdır. Toplumumuzun cehaletin karanlık perdesini ilim meşalesiyle aydınlatmaktır. Gelecek nesillerimize nurlu yarınlar bırakmak istiyoruz. İstiyoruz ki; sevgi ve şefkatten yoksun, aç kardeşlerimize sımsıcak bir yürek, uzanan bir el olalım. İstiyoruz ki, kardeşler arasında ihtilaflar sona ersin, birlik ve beraberliğin güzelliklerini ve onun duracağı mutlu, zafer dolu yarınlara nasıl ulaşacağını, tüm halkımıza gösterelim. Halkımız hak yolunda kendisine hizmet istedi. Bizde bu hizmete talip olduk. Allah bizleri kendi yolunca çalışan gayretkeş müminlerden eylesin" diye konuştu. (M. Şirin Çağlayan - İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir