• DOLAR 32.251
  • EURO 35.002
  • ALTIN 2418.465
  • ...
Bitlis'te "Trafikte Yaya Önceliği" farkındalığı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İçişleri Bakanlığı tarafından başlatılan "Trafikte Yaya Önceliği" kampanyası kapsamında Bitlis'te etkinlik düzenlendi. Atatürk Mahallesi'nde düzenlenen programda, durdurulan araçlara broşürler dağıtılarak bilgilendirmeler yapıldı. Kentin farklı noktalarında trafik polisleri tarafından sürücülere, Karayolları Trafik Kanununun 74'üncü maddesinde yapılan değişiklikleri içeren bilgilendirme broşürleri dağıtıldı.

Düzenlenen program da konuşan Bitlis Valisi Oktay Çağatay, "Sürücüler, görevli bir kişi veya ışıklı trafik işareti bulunmayan ancak trafik işareti veya levhalarıyla belirlenmiş kavşak giriş ve çıkışları ile yaya ve okul geçitlerine yaklaşırken yavaşlamak, varsa buralardan geçen veya geçmek üzere bulunan yayalara durarak ilk geçiş hakkını vermek zorundadırlar." dedi.

Trafik kazalarında her yıl yaklaşık bin 700 yayanın hayatını kaybettiğine dikkat çeken Çağatay, "Trafik kazalarında her yıl yaklaşık bin 700 yayanın hayatını kaybettiğini düşünüldüğünde mevzuatta getirilen bu yeni düzenlemenin geniş kitlelere duyurulması, bu konuya ilişkin farkındalığın arttırılarak tüm sürücülere bu davranışın kazandırılması çok önemli bir hale geldiğini düşünmekteyim. İçişleri Bakanlığımız tarafından 'Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın' sloganıyla 2019 yılı 'Yaya Öncelikli Trafik' yılı ilan edilmiş ve ülke genelinde farkındalık faaliyetleri yapılması için yıl boyu devam edecek bir kampanya yapılması kararlaştırılmıştır." ifadelerini kullandı.

Etkinliğin, ülke genelinde gerçekleştirildiğini dile getiren Çağatay, son olarak şunları kaydetti:

"Sadece bugün değil, her zaman ilimizde ve ilçelerimizde, milli eğitim müdürlüklerimiz ve kolluk birimlerine bağlı trafik ekiplerimiz ile koordineli bir şekilde tüm okullarımızda 'Yaya geçidi kullanımı ve yaya öncelikli trafik' konulu programlar yapılması sağlanacak. Bununla birlikte uzmanlar tarafından trafik eğitimi verilen okul geçit görevlilerince okul giriş ve çıkışlarında, okul önlerinde ve çevresindeki yaya geçitlerinde farkındalığı artırmaya yönelik uygulamalı etkinlikler devam edecektir." (Şükrü Tontaş-İLKHA)













Bu haberler de ilginizi çekebilir