• DOLAR 32.834
  • EURO 35.137
  • ALTIN 2449.9
  • ...
İstanbul'da "Okul Aile Birliği Çalıştayı" düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Fatih'te bulunan ÖNDER Genel Merkezi'nde gerçekleştirilen çalıştaya; Kültür ve Turizm İstanbul İl Müdürü Dr. Coşkun Yılmaz, İstanbul İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ahmet Yapıcı, İstanbul İl Müftü Yardımcısı Huriye Akbıyık ve ÖNDER Genel Başkanı Abdullah Ceylan'ın yanı sıra sahada çalışan çok sayıda eğitimci katıldı.

ÖNDER İmam Hatipliler Derneği, kasım ayında yapılacak "Okul Aile Birliği Zirvesi" için çalışmalara başladı.

Bu çerçevede gerçekleştirilen çalıştayda, 48 eğitimci aile birliklerinin ve ailelerin eğitime destek sunmak amacıyla; Okul aile birliğinin eğitime katkısının incelenmesi ve işlevselliğinin artırılması için iyileştirme yöntemlerinin değerlendirilmesi, okul aile birliğinin sürdürülebilir yönetsel işlevleri-görevleri ve iletişimlerinin değerlendirilmesi, değerler ve değerler eğitiminde okul aile iş birliğinin incelenmesi, yetişkin eğitimi ve iletişiminde süreç yönetimi gibi 4 ana başlıkta 4 ayrı salonda sorunlar masaya yatırılarak çözüm önerileri ortaya konuldu.

Oturumlardan elde edilen veriler sonucunda hazırlanacak olan rapor, eğitimde uygulanması talebiyle Milli Eğitim Müdürlüğü'ne gönderilecek.

İstanbul İl Kültür Turizm Müdürü Dr. Coşkun Yılmaz

Programın açılışında konuşan Kültür ve Turizm İstanbul İl Müdürü Dr. Coşkun Yılmaz, "Oğlum, Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi 3'üncü sınıfta okuyor. Ben de okul aile birliğinde bulunuyorum. Coşkun Yılmaz olarak eğer bir kariyerim olacaksa, bir biyografi yazacaksam Kartal İmam Hatip Lisesi okul aile birliği yönetim kurulu üyeliğini İstanbul il kültür müdürlüğü kadar kıymetli olduğunu zikretmek isterim." dedi.

ÖNDER Genel Başkanı Abdullah Ceylan

"Okul aile birliklerinin aktif olduğu bir eğitim sistemi içerisinde sorunların yüzde 50'si ortadan kalkacaktır"

Eğitimin sac ayakları nedir? diye sokağa sorulsa okulun, öğretmenin, ailenin sayılacağını ancak işin realitesine bakıldığında ailenin eğitim içerisinde neredeyse var olmadığını söyleyen ÖNDER Genel Başkanı Abdullah Ceylan, "Aile, üzerindeki sorumluluğu, yetki alanını hep birilerine devretmiştir. Hep öğretmenden, okuldan, müfredattan, kitaptan beklentimiz vardır. Kendi sorumluluklarını devretmiş bir aile, kaçınılmaz pişmanlıkları yaşamakla maalesef yüzleşmektedir. Biz istiyoruz ki, eğitimin sac ayaklarından olan aile ve okul aile birliğinin hak ettiği yere otursun. Bu noktada ailenin rolünü de eğitimin içerisinde çok önemsiyoruz. Çocuğumuzun ilk 18 yıllık hayatında ömrünün yüzde kaçını okulda geçiriyor? Diye sorsak herhalde yüzde 60-70'ini diye sahadan cevaplar gelir. Realiteye baktığımızda bu süre ömrünün yalnızca yüzde 20'si kadar olduğunu, geri kalanının ailesiyle geçirdiğini görürüz. O yüzden eğitime, müfredata, kitaba, hocaya, idareciye yüklediğimiz sorumluluğun daha fazlasını aileye yüklememiz gerektiğini görüyoruz. Maalesef sahada okul aile birlikleriyle ilgili kurumsal çalışma yapan, bu işi dert edinen çok kurum yok. ÖNDER 28 Şubat öncesinde başlayan çalışmalarla bu alanda her zaman yer tuttu ve bu alan ile ilgili katma değer üretmeye çalıştı. İnanıyoruz ki, okul aile birliklerinin aktif olduğu bir eğitim sistemi içerisinde bugün bahsettiğimiz sorunların belki yüzde 50'si ortadan kalkacaktır. Okullarımızla, eğitim hayatımızla ilgili ciddi problemlerin temelini aileler ile birlikte çözmüş olacağız. Bunun başarabilirsek, eğitimin içerisine aileyi entegre edebilirsek ülkemiz adına toplam kaliteyi yükseltebileceğimiz büyük bir adım atmış olacağız. Bu yüzden okul aile birliklerini çok önemsiyoruz." diye konuştu.

İstanbul İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ahmet Yapıcı

"Okul aile birliği iyi koordine edildiğinde okullara güç katan bir yapı olur"

Okul aile birliklerinin okulda önemli sac ayaklarından biri olduğunu ancak sahada zayıf kalındığını aktaran İstanbul İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ahmet Yapıcı, "Okul aile birliği, bürokratik zorunlulukların yerine getirilmesinde maalesef bazen geçiştirilen ancak iyi koordine edildiğinde okullara güç katan bir yapıdır. Bu hafta içerisinde bir imam hatip okulumuza gittik. Okulun her biriminde velilerimizi gördük. Gerek okul içerisindeki akademik çalışmalarda gerek kültürel ve teknolojik çalışmalarda görev almışlar. Bir derslikte öğrenciler test çözerken veliler kendilerine refakat edip soru çözmelerine yardımcı oluyorlar. Kodlama çalışması yapa bir sınıfta eğitimi bir veli veriyor. Hafta sonu deneme sınavı yapıldığında veliler refakat ediyor. Okulun İstanbul içi ve dışında yaptığı gezilerde de yine veliler öğrencilere refakat ve mihmandarlık yapıyor. Bu durum okulun da eğitimini her açıdan besliyor. Böylesi örneklerin çoğalmasını temenni ediyoruz." şeklinde konuştu.

İstanbul İl Müftü Yardımcısı Huriye Akbıyık

"Bir gencin yetişesinde elbette öğretmen ne kadar etkiliyse ailenin tutumu ve öğretmen ile ilişkisi de çok önemlidir." diyen İstanbul İl Müftü Yardımcısı Huriye Akbıyık, "Bu çalışmayı düzenleyen ÖNDER'e teşekkür ediyorum. Çalıştayın hayırlara vesile olmasını, güzel sonuçların çıkmasını ve gerekli yerlere iletilmesini, bu iletiler sonucunda da öncelikle İstanbul'da ardından tüm Türkiye'de en ücra noktalara ulaştırılmasını temenni ediyorum." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir