• DOLAR 32.56
  • EURO 34.928
  • ALTIN 2441.129
  • ...
Ramazan Umresine Rekor Talep
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hac dönemleri dışında kutsal topraklara yapılan ziyaretler Ramazan ayının yaklaşmasıyla yine rekor seviyeye ulaştı. Türkiye`den Umre ziyareti için kutsal topraklara gidenlerin sayısı 500 bini geçti. Diyanet İşleri Başkanlığı ve anlaşmalı acentalar aracılığıyla bu senede yüzbinlerce vatandaş Harem-i Şerifi ziyaret etmeye gönderilecek. Ziyaret taleplerinin bu yıl bir önceki senden yüzde on beş daha fazla olduğunu kaydeden Türkiye Seyahat Acentaları (TURSAB) Başkanı Başaran Ulusoy "Geçen sene bizim kutsal topraklara gönderdiğimiz vatandaş sayısı 230 bin iken bu sene 265 binlere yükseldi. Bu muazzam artış mutluluk verici tabi" dedi.

UMRE ZİYARETÇİSİ GENÇLER ARTTI

Ulusoy Mekke`de yaşanan Harem-i Şerif`i genişletme çalışmaları dolayısıyla kimi otellerin kapanmasının ilgiyi düşürmediğini de söyledi. Ulusoy şöyle devam etti "Kimi oteller kapandı. Mekke`de yıllardan beri yapılan genişletme ve düzenleme çalışmaları var. Bu da otellerde fiyatların artmasına neden oldu ama yine de her keseye uygun oteller bulunuyor". Geçmiş yıllara oranla genç nüfusun kutsal topraklara ilgisinin de arttığına dikkat çeken Ulusoy "Umreye gidenlerin yaş ortalamasında gözle görülür bir düşüş var. Gençler artık yaşlanmayı beklemeden Haremi Şerif`i görmek istiyor bu maneviyatı yaşamak istiyor" diye ekledi. Umre turları düzenleyen İSPA Tur firmasının yetkilisi Recep Üçkardeş de ilginin her geçen yıl arttığını belirtti. Hedefledikleri kontenjana şimdiden ulaştıklarını ifade eden Üçkardeş "Daha bir hafta on gün gibi bir süre var bu sayı giderek artacaktır. Yüzde iki yüz, üç yüz gibi oranda artan otel fiyatları var. Sene başında otel fiyatları nedeniyle temkinliydik ama şimdi görünüyor ki vatandaşların kutsal topraklara olan sevgisi bu durumdan hiç etkilenmemiş" şeklinde konuştu.

Ramazanda 20 bin ziyaretçi

Kutsal topraklara Ramazan ayı dışındaki dönemlerde, ziyaret sayıları 15-20 bin seviyelerinde oluyor. Ramazanı ve Kadir Gecesi`ni orada geçirmek isteyenler Ramazan umre turlarını tercih ederken fiyatlar ve talepler de büyük bir artış yaşanıyor. Bu dönemlerde 30-33 gün süreli ramazan umresi ya da son 10 günü kapsayan turlar düzenleniyor. Tüm Ramazanı kapsayan turlar 1000 Euro`dan başlayıp 5 bin Euro`ya çıkarken, 10 günlük turların fiyatları da 2 bin 500 Euro`yu buluyor.

Yeni Şafak 

Bu haberler de ilginizi çekebilir