• DOLAR 32.588
  • EURO 34.81
  • ALTIN 2498.91
  • ...
Batman`da `Asr-ı Saadette Özürlü Hakları` Konferansı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Konferansa Batman Vali Yardımcısı Soner Karataşoğlu, Batman İl Müftüsü Hasan Çağlar, BATSO Başkanı Osman Nasıroğlu, Batman Saadet Partisi Merkez İlçe Başkanı A.Hakim İçer, Batman Ortopedik Engelliler Derneği Başkanı Fatma Zehra Atay, Batman Ortopedik Engelliler Derneği Başkan yardımcısı Yahya Koyun, Dernek üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
 
Konferansta ilk olarak Batman Ortopedik Engelliler Derneği Genel Başkan yardımcısı Yahya Koyun, söz aldı. Dernek olarak yaptıkları çalışmaları ve projeleri anlatan Koyun, "Asrı Saadette Özürlü Hakları" konferansı için Batman`a davet ettikleri, alanında uzman Prof. Dr. Ali Seyyar`a sözü vermek istediğini belirterek, katılımlarından dolayı hazır bulunanlara teşekkür etti.
Batman Ortopedik Engelliler Derneği tarafından Yeni Kültür Merkezi`nde düzenlenen "Asr-ı Saadet`te Özürlü Hakları" konferansında konuşan Seyyar, engelli bireylerin toplumsal yaşama katılmalarını sağlamanın sosyal sorumluluk olduğunu söyledi.
 
İlk Kez Kuran Ayetleriyle Tescil Edildi
Sakarya Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Seyyar, "Her insan sosyal olmayı ister ve kendi kendine yetebilmeyi umut eder. Çocuklarınızın engelli öğrencilerle birlikte yaşaması onların sadece entelektüel zekâlarını değil aynı zamanda duygusal yönlerini de geliştirir" dedi.
 
Anayasal çizgide benimsenen pozitif ayrımcılığın engelli vatandaşların topluma kazandırılması açısından önemine değinen Seyyar, "Pozitif ayrımcılık ilk kez Kuran ayetleriyle tescil edildi. Son zamanlarda ülkemizde de benimsendi. Sosyal devlet anlamında gelişmeler devam ediyor. Duyarlılığın sürekli hızlandırılması gerekiyor. Sadece kanuni çerçevede hakkaniyet ölçüsüyle belirlemek yeterli değildir. İşverenlerin, üniversitelerin, ailelerin ve diğer vatandaşlarımızın duyarlılığı da önemlidir" diye konuştu.
 
Cennet Vacip Olur
Peygamberimizin daha peygamber olmadan sosyal bir insan olduğunu ispat etmiş olduğuna değinen Seyyar, "Toplumun en gariban insanlarına en fazla hizmet eden insan Cenabı hakkında en sevgili kulları arasına girme şerefine nail oluyor. Peygamberimiz bakıma muhtaç kimselerin sorumluğu bize aittir demiştir. Peygamberimiz bin 400 yıl önce Kuran`dan ilham alarak pozitif ayrımcılık ilkesini engelli olmasınlar diye dezavantaj dediğimiz bütün özürlü gruplar için getirmiş" şeklinde konuştu.
 
Seyyar, Asr-ı Saadet`teki engelli sahabelerin yaşantısından örnekler verdi. Hazreti Muhammed`in (s.a.v), engelli sahabeleri toplumla sürekli olarak diyalog halinde ve iç içe olabilmeleri için, değişik alanlarda istihdam ettiğine dikkat çeken Seyyar, "Böylece onların aktif ve etkin olabilmelerinin zeminini oluşturmuştur. Özürlülüğün, hem Allah`a kul olmaya, hem de toplum hayatına tam olarak katılmaya bir engel olmadığını Allah`ın Resulü (s.a.v) böylece göstermiştir. Günümüzdeki engellilerin önündeki engelleri aşabilmeleri için desteklenmesi gerekli ve Hz. Muhammed`in (s.a.v) `Kim bir engelliye 40 adım refakatçilik ederse o kişiye cennet vacip olur" diye kaydetti. (M. Fatih Akgül, Veysi Rüzgar - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir