• DOLAR 32.538
  • EURO 35.025
  • ALTIN 2433.102
  • ...
Tarihi Hamam, İlk Günkü İhtişamına Kavuşuyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA - Mudanya`nın tarihi güzelliklerini ortaya çıkarmak için yapılan çalışmalar, 400 yıllık tarihi Hasan Paşa Hamamı`nın restorasyonuyla devam ediyor.

 

Restorasyon çalışmalarını yerinde inceleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, 1650 yılında Osmanlı`nın Mısır Bölge Komutanı Hasan Paşa tarafından yaptırılan 500 metrekare alana kurulu hamam ile çevresindeki 1000 metrekarelik alanın Büyükşehir Belediyesi tarafından kamulaştırıldığını söyledi.

 

Kamulaştırmanın ardından 1500 metrekarelik alanın Büyükşehir Belediyesi mülkiyetine geçtiğini ifade eden Başkan Altepe, yapılacak ihalenin ardından restorasyon çalışmalarının start alacağını ve en kısa zamanda tamamlanacağını belirtti. Başkan Altepe, \"Tarihi ve kültürel mirasa sahip çıkmak adına Osmanlı eserleri başta olmak üzere tüm ilçelerde sürdürdüğümüz restorasyon çalışmalarına, Tarihi Hasan Paşa Hamamı`yla bir yenisini daha ekliyoruz. Tarihi hamam restore edildiğinde, burası Mudanya`nın kalbinin attığı önemli bir kültür merkezi olacak. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Mudanya halkına şimdiden hayırlı olsun\" diye konuştu. (Fethullah Özsoy - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir