• DOLAR 32.216
  • EURO 34.705
  • ALTIN 2442.64
  • ...
Mustazaf-Der`e yapılan  saldırıya büyük tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yüksekova’da Mustazaf-Der’e yapılan hain saldırının ardından sivil toplum kuruluşları, siyasi partiler, barolar ve sendikalar saldırıyı kınayarak Dernek Başkan yardımcısı Ubeydullah Durna’nın katledilmesine tepki gösterdi. Yaşanan menfur saldırı bölgede infiale yol açarken STK’lar olayla ilgili endişelerini dile getirdi.

Özgür-Der Genel Başkanı Rıdvan Kaya: Mustazaf-Der binasını ve mensuplarını hedef alan bu saldırıyı lanetliyor, sorumlularının derhal ortaya çıkartılmasını talep ediyoruz.

Diyarbakır’daki 42 Sivil Toplum Kuruluşu:

Diyarbakır’daki 42 Sivil Toplum Kuruluşu yaptıkları ortak basın açıklamasında Yüksekova Şubesine düzenlenen ve Derneğin Başkan yardımcısı Ubeydullah Durna’nın hayatını kaybettiği saldırıyı kınadı. Mazlumder Diyarbakır Şubesinde yapılan basın açıklamasında, “Kim tarafından gerçekleştirilmiş olursa olsun bir insanın yaşamına mal olan ve toplumsal barışı büyük tehlikeye sokan böylesi bir olayı kınıyoruz” denildi.

Mazlumder Batman Şube Başkanı Murat Çiçek: Bölge geriye dönüşü kaldıramaz. Her kesim üzerine düşeni yapmalı, sorumluluk sahibi olmalıdır. Ayrıca olaylarda polisin bir ihmali varsa araştırılmalıdır.

Memur Sen Batman Şube Başkanı M. Şafi Özperk: Bu olayı her kim ve ne adına yapmış olursa olsun biz bunu Memur-Sen Ailesi olarak şiddetle kınıyoruz. Karşı çıkıyoruz, reddediyoruz. Dileğimiz ve temennimiz odur ki bu menfur saldırı ve kanlı ellerin, tetikçilerin bir an önce ortaya çıkması ve gereken adilane yargının yapılmasıdır.

Petrol İş Sendikası Başkanı Mustafa Tekik: Geçmişte de bu coğrafyada çok kanlı süreçler yaşandı. Tabi bundan bölge halkı, topyekûn yakından zarar gördü. Biz tekrardan böyle bir sürecin içine çekilmek istenen Kürt halkını bu konuda uyanık olmaya bu konuda barışçıl ve kardeşane duyguları öne çıkarmaya davet ediyoruz.

Elazığ İhya-Der: Özellikle son 3 yıldır Mustazaf-Der’e ve onun paralelinde faaliyet gösteren STK’lara karşı yapılan saldırıların tesadüf olmadığını bunun bölgede oynanan ciddi bir oyun olduğuna inanıyoruz. Bizler İhya-Der olarak bu olayı şiddetle kınıyor, faillerin bir an önce bulunmasını temenni ediyoruz

Batman Düşünce ve İnanç Platformu ve üye STK’lar: Eğitim Bir Sen, Özgür Der, Anadolu Gençlik Derneği, Sağlık Sen, Toç-Bir Sen, Bey-Der’ in aralarında bulunduğu Batman Düşünce Ve İnanç Platformu Batman Mustazaf-Der’e taziye ve baş sağlığı ziyaretinde bulundu. Yüksekova’da bulunan Mustazaf-Der Şube Başkan Yardımcısı Ubeydullah Durna’nın şehit edilmesi nedeni ile başsağlığında bulunan İnanç Özgürlüğü Platformu adına konuşan M. Şafii Özperk, Mustazaf-Der camiasına sabır tavsiyesinde bulundu.

Ceylanpınar Ensar-Der: Bölge halkının zarar göreceği kaotik bir ortam hazırlanmak isteniyor. Bir gurup medya da bu oyuna ortak olarak hazırlanan kirli oyuna başlanmasını istiyor gibi haber yaparak ortalığı bulandırmak istiyorlar. Müslümanlar feraset sahibidir yazılan kirli senaryoları boşa çıkaracak ve oyuna gelmeyecektir inşallah. Aksi takdirde zarar gören bölge halkı olacaktır.

Hak-Par Genel Başkan Yardımcısı İbrahim Küreken: Türkiye seçime giderken süreci gerginleştirmek için devletin derinindeki malum çevreler ortalığı karıştırmaya çalışmaktadır.

Mezopotamya Havzası Gazeteci ve Yayıncılar Derneği: Şiddeti ve çatışmalı ortamı tasvip etmediğimizi ifade etmek istiyoruz. Tarafları karşılıklı olarak sağduyu ve itidalli davranmaya davet ediyoruz. Bölgemizin doksanlı yıllardaki, karanlık ve kaos ortamına sürüklenmemesi için herkesin üzerine düşeni yapmasını bekliyoruz.

 Ağrı Rahmet-Der Başkan Yardımcısı Hasan Özbay: Rahmet-Der olarak bu yapılan menfur saldırıyı kınıyoruz ve diyoruzki: ‘Yaptıklarınızdan vazgeçin, bu mütedeyyin halka ‘ihanet’ etmeyin! Zira Allah ‘kahhar, cebbar ve şedidül ikab’tır.

Sakarya Dayanışma Derneği: Kürt halkı arasında nifak ekmeyi hedeflediği çok açık olan bu alçakça saldırının faillerinin bir an önce ortaya çıkarılması gerektiğini düşünüyoruz. Uzun süredir sabırla kendilerine dönük tahrik ve saldırılara karşı koyan Mustazaf-Der camiasını bu sağduyulu tavırları dolayısıyla takdir ediyoruz.

Batman Barosu Başkanı Yusuf Tanrıseven: Bölgemizin yeniden şiddet sarmalına mahkûm edilmesi, bölgeye ve insanımıza yapılacak en büyük ihanet olacaktır. Batman Barosu olarak Yüksekova’daki menfur saldırıyı kınıyoruz.

SP Batman İl Başkanı Mehmet Fırat: Yüksekova’da katledilen kardeşimize Allah’tan Rahmet dilerken, bölgemizde yaptığı sosyal yardımlarla halkımızın teveccühünü kazanan Mustazaf Der’e yapılan saldırıları şiddetle kınıyoruz. Biz Saadet Partisi olarak bu vahim olayların önüne geçilmesi için STK’larımızın, siyasilerimizin, basınımızın, aydınlarımızın ve kanaat önderlerimizin derhal harekete geçerek gerekli çabayı sarf etmelerini bekliyoruz.

Has Parti Genel Başkan Yardımcı Mehmet Bekaroğlu: Her seçim döneminde ortam geriliyor. Bu da BDP/PKK’nin işine geliyor. Özellikle son birkaç yıldır yaptığınız etkinlikler Batıda olumlu karşılanması bazılarını rahatsız ediyor. Bir kez daha sağduyulu tavrınızı tebrik ediyorum ve merhuma da Allah’tan rahmet diliyorum

Muzlumder Kocaeli Şubesi: Ubeydullah kardeşimizin şahadeti, kendi öz kardeşimizi kaybetmiş gibi bizleri kedere boğmuştur. Gözü dönmüş caniler, içinde Kur’an’ı Kerimlerin olduğu Mustazaf Der şubesini basıp, ortalığı talan edip, içindekilerini yakarken, İslam’a ve Müslümanlara olan kinlerini de açıkça ortaya koymuşlardır. Ergenekoncular, darbeciler nasıl İslam’ı ve Müslümanları tehlike görüyorsa, PKK’nın da ve onun çizgisinde olanların da, aynı şekilde İslam’ı ve Müslümanları tehlike gördüğü muhakkaktır. Küfür tek millettir. Müslüman Kürd halkının temsilcileri asla, orak çekiçli, Kur’an-ı Kerimleri yakan, eli kanlı anlayış sahipleri olamaz.

Van Erciş Veren-El Derneği Genel Başkanı İkram Şahin: Bu saldırıyı yapanların temel amacı provokasyon yapmak insanları kendi saflarına çekip İslam’dan uzaklaştırmaktır. İslami hassasiyeti ortadan kaldırmaktır.

Van Erciş Başak-Der Genel Başkanı Gültekin Keleş: Öncelikle bu saldırıyı kınıyor ve bu saldırıyı kesinlikle de kabul etmiyoruz. Müslümanlara yönelik yapılan bu saldırıyı herkesin kınaması gerektiğine de inanıyoruz.

Van Erciş İhya-Der Üyesi Mahmut Göktürk: Mustazaf Der’e yapılan bu saldırı aslında İslam’a ve Müslümanlara yapılan bir saldırıdır. Bu olayda parmağı olanları kınıyor ve lanetliyorum.

Konya Fatih-Der, Kar-Der ve Başak-Der: Yüksekova’da yaşanan saldırıyı konyalı sivil toplum kuruluşları olarak kınıyor ve faillerin bir an önce bulunmasını istiyoruz.

Gaziantep Umut-Der Genel Başkanı Yusuf Kiraz: Yakın tarihte yaşanan olaylara İslami camianın büyük bir kısmı dahil olmak üzere hemen herkesimden Mustazaf-Der çevresini suçlayıcı beyanlar açıklamalar olmuştu.Yaşanan bu menfur olaysa PKK/BDP için tarihin güzel bir tefsiri oldu. Umut-Der olarak vahşi bir şekilde şehit edilen kardeşimize tetiği çeken elleri lanetliyoruz.

Birecik Uhuvvet Derneği Başkanı İbrahim Halil Barlak: Bu cinayet ve tacizleri bütün Müslümanlara yapılmış olarak algılıyoruz. Taşkınlık ve azgınlıklar sırasında   direk İslami değerler hedef alınmıştır.

Kocaeli Zeynep-Der: Müslümanlar üzerinde oynanan tahrik edici hain tuzakların yine Müslümanların feraseti ve basiretiyle bozulacağına inanıyoruz. Mustazaf-Deri provoke etmek amaçlı yapılan bu saldırıların her birini lanetliyoruz. Bu Ülkede iki kere suçlu (!!) olmak anlamına gelen hem Müslüman hem Kürt olmanın zorluğunu göğüsleyen Mustazaf Der camiasına geçmiş olsun derken Ubeydullah kardeşimize rahmet diliyoruz.

Avrupa’daki 33 STK Menfur Saldırıyı Kınadı: Avrupadaki 33 STK adına açıklama yapan Basel Said-i Nursi Vakfı, olayı şiddetle kınadıklarını açıkladılar.

60 STK’dan kınama: Mustazaf-Der’e yönelik yapılan taşlı, molotoflu  ve sopalı saldırı  sonucunda Dernek Başkan Yardımcısı Ubeydullah  Durna’nın, katledilmesine yönelik Van Kardeşlik için Adalet Platformu (KİAP) altında 60 STK saldırıyı kınarken platforum yaşanan olaylarla ilgili bir rapor yayınladı.

Van Barosu Başkanı Av. Orhan Hemedoğlu: Van barosu da Yüksekova’da yaşanan saldırıyı kınadı. Yaşanan olayların bir daha tekrarlanmamasının temenni edildiği belirtildi.

Van İnsan-Der, Van Viyan-Der, Hakkari Özgür Yaşam Derneği, Erciş Şafak-Der ve Norşin Akabe-Der:  Ortak Bir basın açıklaması sivil toplum kuruluşları Mustazaf-Der üyesinin hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan olayları değerlendirerek artık kirli senaryoların tutmadığı belirtildi.

Batman Ak Parti İl Teşkilatı: Batman Mustazaf-Der’ e taziye ziyaretinde bulunan AK Parti heyeti, bütün bu süreçlere iftiralara, zulümlere şahit olduklarını ve kendilerine yapılmış gibi acıyı hissettiklerini belirterek, Müslümanlara düşenin bu tuzağa düşmeden daha metanetli olmak ve sabretmek olduğunu söyledi.

 Doğruhaber

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir