• DOLAR 32.284
  • EURO 35.005
  • ALTIN 2444.474
  • ...
Arılar da `Allah` Dedi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN - Mardin merkeze bağlı Yayla köyünde 25 yıldır arıcılık yapan 55 yaşındaki Nimet Uygur`un kovanlarından bir tanesinde çıkan ve üzerinde Arapça "Allah" yazan bal peteği görenleri şaşırttı. Arı peteğinde Allah kelimesi çıktığını haber alan Mardin halkı ve civar köylüler peteği görmek için Yayla köyüne akın etti. 25 yıldır Kafkas arı yetiştiriciliği yapan Nimet Uygur, Ramazan ayında vatandaşların bal ihtiyacını karşılamak için 5 aydan beri Sultan Şeyhmus civarında dağlık alanda bal üretimi yaptığını belirterek, arıların bal yaptığı petekleri kontrol ederken tesadüfen Allah yazan peteği gördüğünü söyledi.

25 yıllık arıcılık mesleği boyunca ilk defa böyle bir olayla karşılaştığını belirten Uygur, "Yazının ne kadar bir zamanda oluştuğunu tahmin etmek mümkün değil ama 5 ay içinde gerçekleştiğine inanıyorum. Daha önce yumurtada, hayvanlarda doğada bu olayların yaşandığına şahit oldum. Ama arı peteğinde ilk defa gördüm. Manevi iklimin yaşandığı bu aylarda özellikle Ramazan ayının yaklaşması ile bu da Allah`ın insanoğluna bir işareti ve bir lütfüdür. Bu olayı duyan Mardin halkı ve civar köylüler peteği görmek için buraya akın ediyor. Hatıra kalsın diye bol bol fotoğraf çektiriyorlar. Bu peteği satmayı düşünmüyorum. İnsanlara ibretlik olsun diye saklayacağım."dedi.

Peteği görmek için Yayla köyüne gelen Rıdvan Fidan ise, Kuran -Kerimde yüce Allah" Yeryüzünde bütün canlılar Allah`ı teşbih eder" sözü arılarda tecelli ettiğini söyledi. Fidan" Burada da arıların aşka gelip Allah`ı zikrettiğini şahit olduk. Bu günlerde manevi günlerin yaklaştığı Ramazan ayına yaklaşırken bunları gözle görülür bir şekilde bizi coşku ile karşıladığına şahit oluyoruz. Kelimeler bunun için yetersizdir. Allah`ın bir takdiridir diye düşünüyorum."

Bu arada petekte ortaya çıkan Allah yazısını görmek için Mardin ve civar köylerden çok sayıda kişi Yayla köyüne akın etti. (Mehmet Arasan - İLKHA)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir