• DOLAR 32.827
  • EURO 35.503
  • ALTIN 2511.437
  • ...
Arınç`tan Uçak Açıklaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Arınç, TDK`nın 80. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen törenden ayrılırken, basın mensuplarının düşen askeri uçağa ilişkin sorusunu yanıtladı.

Genelkurmay Başkanlığı`nın açıklamasındaki ``Suriye resmi makamlarınca kendileri tarafından düşürüldüğü iddia edilen uçağımız`` ifadesinin hatırlatılması ve ``Pilotaj hatasıyla düştüğü gibi farklı yorumlar da yapılmaya başlandı, bu yorumları nasıl değerlendiriyorsunuz`` sorusu üzerine Arınç, bunun her gün sorulacak, yorumlanacak, ayak üstü cevap verilecek bir konu olmadığını söyledi.

Kendisinin iki gün önce, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ın da dün konuyla ilgili açıklamalarda bulunduğunu belirten Arınç, şöyle devam etti:

``Doğrusu bugün bana bunu tekrar soracağınızı hiç düşünmemiştim. İlave edeceğim hiçbir kelime yok. Bazı nüanslar üzerinde durup buradan farklı anlamlar çıkarma gayretine girmemek lazım.

Önemli bir konuyu görüşüyoruz. Türk jeti düşürüldü, düşüren Suriye yönetimi `Biz düşürdük` dedi. Nerede düştüğü, nerede vurulduğu belli. `Çıkan parçalar üzerinde şu bulundu, bu bulundu, açıklama yapılırken şöyle bir cümle kullanıldı, bu ne anlama gelir`... Doğrusu bunlar üzerinde durmayın. Bütün açıklamalar, bu işlemler bittiğinde, sonuçlandığında size en ufak ayrıntısıyla bildirilecektir. Bunu bekleyelim. Her gün bu konuyu köpürtmenin, bunun üzerinde farklı yorumlara yol açacak açıklamalar yapmanın gereği yok.``

Bu haberler de ilginizi çekebilir