• DOLAR 32.34
  • EURO 34.879
  • ALTIN 2393.529
  • ...
Giessen`de Kutlu Doğum Coşkusu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ALMANYA - Avrupa Peygamber Sevdalıları tarafından Giessen şehrinde ilk defa organize edilen etkinlik, Giessen Fuar salonunda gerçekleşti.
 
Program başlamadan önce misafirlere güller dağıtıldı. Saat 15.00`te Kur`an tilaveti ile başlayan program, Vuslat İlahi Grubunun seslendirdiği ilahi ve ezgilerle devam etti.
 
Almanya`nın Bopfingen Kasabasında hizmet veren Kompass Derneğinin kız İlahi grubu tarafından seslendirilen ``İllallah İllallah`` ve "Allahuekbere Ma" adlı Kürtçe ve Zazaca ezgiler salondaki tüm davetlileri adeta mest etti.
 
Mevlid-i Şerif ile devam eden programda, Vuslat İlahi Grubunun seslendirmiş olduğu Peygamberimizi (s.a.v) öven ezgilerle katılımcıları Muhammedi Sevda ile coşturdu.
 
Programda günün anlam ve önemine binaen bir konuşma yapan Molla Yahya Yılmaz, Hz. Muhammed`in (a.s) sünnetinin manevi hastalıkların ilacı olduğuna vurgu yaparak şöyle devam etti: "Zamanımızda zulme karşı tek ilacımız Muhammed Mustafa`dır. Bu Nur-u Muhammedi sevginin, barışın, kardeşliğin, vahdetin, birlik ve beraberliğin sembolüdür.``
 
"...Muhammedi (sav) sevmek yürek ister, fedakârlık ister ve en önemlisi iman ister`` diyen Yılmaz`ın konuşmasını dikkatle dinleyen katılımcı Peygamber Sevdalıları sık sık tekbir ve Salavat getirdiler.
 
Programın akışında yer alan Hamburg Tevhid Vahdet Tiyatro Grubu, hazırlamış olduğu piyes salondaki katılımcıları hüzüne boğdu.
 
Tevhid Vahdet Tiyatro ekibinin sergilemiş olduğu tiyatro gösterisinde Mekke cahiliye devrinde bir babanın kendi kanından olan kız çocuğunun diri diri gömmesi canlandırıldı. Gösteri sırasında misafirler duygulu anlar yaşattı.
Darmstadt Botan Kız ilahi Grubunun seslendirilmiş olduğu ilahi bir manevi hava kattı.
 
Düzenlenen Kutlu doğum etkinliğine katkı sunan Avrupa Yetim-Der`in standına yoğun ilgi gösterilmesi gözlerden kaçmadı.
 
Program, Vuslat İlahi Grubunun Seslendirdigi ilahi ve Esma`ul Hüsna ile sona erdi.
(Mehmet Aydemir - İLKHA)
 
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir