• DOLAR 32.406
  • EURO 34.65
  • ALTIN 2381.709
  • ...
Ahlaksızlık Serbest Başörtüsü Yasak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mehmet Laçin / Doğruhaber

Okullardaki Yılsonu Rezaletlerine DİKKAT! AHLÂKSIZLIK SERBEST BAŞÖRTÜSÜ YASAK

VELİLER ENDİŞELİ
Okullarda düzenlenen “yılsonu etkinlikleri” ve “okul gezileri”nin çoğu çirkin manzaralara sahne oluyor. İlköğretim çağındaki çocuklara “mezuniyet programları” adı altında ahlak dışı programlar izlettirilirken, diğer gençlere de “okul gezileri” adı altında adeta ‘hayâ perdesi atma’ cüreti aşılanıyor. Yaşanan bu çirkinliklere ses çıkarılmazken, başörtülü öğrencilerin mağdur edilmesi ise ebeveynleri ve velileri ciddi şekilde endişelendiriyor.

MİLLİ EĞİTİM, ÜZERİNE DÜŞENİ YAPMALI
Önceki yıllarda yılsonu balosu adı altında düzenlenen programlarla ilgili okul idarelerini uyardıklarını belirten eğitimciler, bu tür programlara “balo” denmesinin ayrıca sakıncalarının olduğunu söyledi. Balonun içkili eğlenceyi çağrıştırdığını vurgulayan eğitmenler, bazı okul idarelerinin uyarıları dikkate almadıklarını vurguladı. İlköğretim çağındaki çocukların yılsonu etkinlikleri adı altında düzenlenen programlarda götürülmemesi gereken yerlere götürüldüğü ve görmemesi gereken şeylerle karşı karşıya bırakıldığını dile getiren eğitimciler, “Burada bu tür programları tertip eden okul idarecilerinin kasıtlı olarak bu davranış içerisine girdiğini tahmin ediyoruz. İl ve ilçe Milli Eğitim Müdürlükleri gerekli soruşturmayı ve üzerlerine düşeni yapmalıdır” diye konuştular.


Okulların kapanmasıyla birlikte mezuniyet baloları adı altında birçok yerde gençleri ve çocukları ahlaki ve ruhsal olarak olumsuz etkileyecek programlar düzenleniyor. Kimi programlar içkili düzenlenirken kimilerinde ise müstehcen dans gösterileri yapılıyor. Programların kız erkek karma olması ise tehlike sinyalleri veriyor. Eğitimciler bu tür programların çocuğun ahlaki ve ruh yapısını olumsuz etkileyeceğini söyleyerek okul idarelerine “Bu tür programlara izin vermeyin” diyorlar. Öte yandan okullarda bu tür çirkin manzaralar yaşanırken başörtülü olduğu için bazı öğrencilere karne verilmemesi ve bazı öğrencilerin de hala okullara alınmaması akıllarda soru işaretleri bırakıyor.


BALOCU İDARECİLER HAKKINDA YASAL İŞLEM YAPILMALI

Eğitim Bir Sen olarak daha önceki yıllarda yılsonu balosu adı altında düzenlenen programlarla ilgili okul idarelerini uyardıklarını belirten İstanbul 1 No’lu Şube Başkanı Emrullah Aydın, bu tür programlara balo denmesinin ayrıca sakıncalarının olduğunu söyledi. Balonun içkili eğlenceyi çağrıştırdığını vurgulayan Aydın, bazı okul idarelerinin uyarıları dikkate almadıklarını belirtti. İlköğretim çağındaki çocukların yıl sonu etkinlikleri adı altında düzenlenen programlarda girmemesi gereken yerlere götürüldüğü ve götürülmemesi gereken şeylerle karşılaştıklarını dile getiren Aydın, “Biraz burada bu tür programları tertip eden okul idarelerinin kasıtlı olarak bu davranış içerisine girdiğini tahmin ediyorum. Çünkü daha önceden bu tür şeyler defalarca uyarılmış, söylenmiş. Artık bilmemesi mümkün değil, söylenmemiş olması mümkün değil. Bundan dolayı bu okul idareleri kasıtlı bir şekilde bu tür organizasyonlar düzenledikleri için il ve ilçe Milli Eğitim Müdürlükleri gerekli soruşturmayı yapmalılar” deyi konuştu.


AİLELER DİKKATLİ OLMALI
Yılsonu etkinlikleriyle ilgili aileleri de uyaran Aydın, şunları söyledi: “Okul idareleri bu tür organizasyonları bir para kaynağı olarak da kullanabiliyor. Maliyeti 500 TL olan bir mezuniyet şöleninden öğrencilerden 15-20 TL alınarak bir kaynak oluşturuluyor. Bu kaynağın da usullü usulsüz nereye harcandığı da çok bilinmiyor. Dolayısıyla veliler programların içeriğini iyice araştırmalı, okul idarelerinden bu tür organizasyonların içeriğini öğrendikten sonra iştirak etmeleri daha uygun olacaktır”.


ÇÖZÜM ÖZE DÖNMEKTİR
Okullarda düzenlenen yıl sonu baloları konusunda aileleri uyaran ÖĞDER (Şuurlu Öğretmenler Derneği) Başkanı İsmail Hakkı Akkiraz, ailelerin çocuklarına sahip çıkması gerektiğini söyledi. “Çözüm; aslımıza dönüp öze dönüş politikaları uygulamaktır” diyen Akkiraz, “Okullarda birçok rezalete şahit olduk ve oluyoruz ama hiç kimse kalkıp bu öğrencilere ne oluyor, nereye bu gidiş demiyor. Sanki bu yapılanlara bir alkış tutuluyor,  birileri gelmiş çocuklarımızı bozuyor”  diyerek ailelerin bu tür konularda çok hassas olmaları gerektiğini vurguladı.


ÇOCUKLARINIZA İSLAM`I TEMEL EĞİTİM OLARAK VERİN
İslam’dan başka çıkış yolu olmadığını dile getiren Akkiraz, özellikle ilköğretimde yaşanan başörtü yasakları hakkında da açıklamalarda bulunarak ilköğretime kadar düşen alkole yasak getirilmediğini, dini gerekçelerle örtünen kızlara yasağın uygulanmasını Müslümanları köle gören bir zihniyetten geldiğini söyledi. Bugünkü dünya düzeninde üstün ırk ve aydınlanmış işbirlikçilerin dışındaki herkesin köle olarak görüldüğüne vurgu yapan Akkiraz, “Bunlar Müslümanları köle gördüklerinden bu kölelik hukukunu uyguluyorlar. Köleler başını örtemez, göğsünü örter ama sırtını açık bırakır mantığı ön plandadır. Bizi köle olarak gördüklerinden sen benim kurumlarımda ancak köle kıyafeti giyebilirsin diyor” diyerek ailelere şu tavsiyelerde bulundu; “Özellikle, edep ve terbiyeyi dikkate alan Müslüman aileler, çocuklarına sahip çıkmalı. Nasılsa okula gidiyor orada eğitim alıyor demeyin. Çocuklarınıza İslam’ın temel eğitim sistemini verin. Evleri, okul haline dönüştürerek bu yozlaşma ve ifsat çalışmalarından çocuklarınızı koruyun.”


BU TÜR PROGRAMLARI DÜZENLEMEYE KİMSENİN HAKKI YOK
Okullardaki mezuniyet balolarına bir tepki de ailelerden geldi. Öğrenci velisi Ahmet Taş, okul etkinliklerine tepki göstererek, “Hiç kimsenin çocuklarımızı böyle ahlak dışı mekânlara götürmeye, çocuklar için uygun olmayan programlar düzenlemeye hakkı yoktur” dedi. Yetkililerin bu tür programlar konusunda daha hassas olması gerektiğini söyleyen öğrenci velisi Taş, “Milli eğitim müdürleri bunlara izin vermemeli. Hatta okullardaki uygunsuz programlar yasaklanmalı” dedi.
Bir başka öğrenci velisi Abdurrahim Selvi de, “Biz çocuğumuzu dinine bağlı bir nesil olarak yetiştirmeye çalışıyoruz. Ama birileri çocuklarımızı bozmak için çalışıyor. Bu kabul edilemez. Yetkilileri okullardaki bu çirkin manzaraları görmüyorlar mı? Birileri bu manzaralara bir dur demeli” diye konuştu.

AHLAKSIZLIĞIN SON PERDESİ

Balıkesir’in Bandırma İlçe Belediyesi tarafından düzenlenen 23. Kuşcenneti Kültür ve Turizm Festivali’nde büyük bir rezalet yaşandı. Atatürk İlköğretim Okulu bahçesinde düzenlenen programda çoğu çocuklardan oluşan seyircilerin gözleri önünde ahlakdışı dans gösterisi düzenlendi. Yaşanan bu rezalete; CHP’li Bandırma Belediyesi, Bandırma İlçe Milli Eğitim Müdürü Şakir Demirhan, Atatürk İlköğretim Okulu Müdürü İdris Aydoğdu ve festival komitesi imza attı. Ak Parti İlçe Başkanlığı, yaşanan ahlaksızlığa tepki gösterdi. Programı organize eden ve izin verenler hakkında gerekli işlemlerin yapılması gerektiği ifade edilen açıklamada; “Özgürlük adı altında halkın yoğun olduğu cadde ve sokaklara bar ve birahane açılmasına göz yuman CHP’li yerel yönetim, bir kademe daha atlayarak çocukların ve ailelerin bulunduğu platformlarda dansçı kızlara,  kültür etkinlikleri adı altında şov yaptırtmıştır. Ne yapmaya çalıştıklarını anlamak mümkün değildir. İlçe sakinlerinin bu konudaki tavrı da nettir. Bu tür etkinlik festivale yakışmamıştır. Belediye Başkanı Sedat Pekel’in mahalle sakinlerinin kendisine göstermiş olduğu tepkiyi göz önüne alması en büyük arzumuzdur. Yapılan bu etkinlik kamu vicdanını rahatsız etmiştir. Bu vahim durum karşısında sorumlular Bandırma halkından özür dilemelidirler” denildi.
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir