• DOLAR 32.329
  • EURO 34.845
  • ALTIN 2415.513
  • ...
Mavi Marmara Şehidleri Adıyaman`da Anıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ADIYAMAN - Adıyaman`da faaliyet sürdüren Vahdet Der, düzenlediği programla Mavi Marmara Gemisi`nde katledilen 9 kişiyi andı.
 
Kur`an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda şehitliği hatırlatan ezgiler ve Mavi Marmara için özel olarak bestelenen eserler seslendirildi. Grup Çağrı`dan sonra söz alan dernek başkan yardımcısı Bilal Demir Şehadet hakkında bir konuşma yaptı.
 
Mavi Marmara denince akla sadece bir demir parçası gelmemesi gerektiğini ifade eden Bilal Demir, "Mavi Marmara denince direniş, şehadet, diriliş gelmelidir. Buradan yüzlerce kilometre uzağa övülen topraklara oradaki şerefli direnişe katılabilmek ve oradaki Müslüman kardeşlerinin dertlerine ortak olabilmek için yola çıkmışlardır. Yanlarında silah değil ilaç götürüyorlardı. Ancak Siyonist güçler tarafından saldırıya uğramış yanlarında onlara atacak taş dahi olmayan gemideki yardım severler Siyonistlerin silahlarına karşılık olarak pet şişeler ile cevap vermişlerdir.
 
Tüm bunlara rağmen galip gelenler Müslümanlar olmuştur. Dokuz şehidin verildiği gemideki o insanlar ile Filistin halkı izzetli davaları için ellerinden geleni yapmışlardır. Peki ya bizler ne yapıyoruz Gazze için İslam için. Bugün Müslümanlara oturmak yakışmaz hep birlikte kalkıp İslam davasına sarılma zamanıdır" dedi.
 
Demir`in konuşmasından sonra yapılan dua ile program son buldu. (Cemil Özdaş - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir