• DOLAR 32.184
  • EURO 35.029
  • ALTIN 2425.276
  • ...
İlme Adanmış Bir Ömür
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ERZİNCAN - 1970 yıllar ile 1980`li yılların sonuna kadar Erzincan`da dini hizmetler veren Ali Küçüker`e vefa borcunu göstermek adına bir konferans düzenlendi. Erzincan Müftülük konferans salonunda gerçekleşen programa Erzincan Vali yardımcısı, Erzincan Üniversitesi rektörü, Ali Küçüker`in yetiştirmiş olduğu öğrencileri ve çok sayıda halk katıldı.

Kur`an`ı Kerim tilavetiyle başlayan program, Ali Küçüker`in hayatını anlatan kısa sinevizyon gösterimi ile devam etti. Sinevizyon gösterisinin ardında Erzincan Müftüsü Burhan İşleyen tarafından bir konuşma gerçekleştirildi. İşleyen, "Son yıllarda Erzincan Müftülüğü olarak camilerimizde okuma ve okutma adına ders halkaları geleneğini canlandırmak ve geleceğe aktarmak için çaba sarf etmekteyiz. Bu gelenek, Erzincan`ımızın ilmi geçmişinde söz sahibi olan hocalarımızın usulüdür. Bu ders halkalarının ihya edilmesi, din hizmeti vermeye çalışan bizlere, hem de hizmet sunmaya çalıştığımız cemaatimize önemli katkıları olacaktır. İşte Ali Küçüker Hocamız, yetmişli yıllardan seksenli yılların sonuna kadar şehrimize hizmet sunan, vaaz veren, kitap yazan, talebe okutan ve en girift meselelerde müracaat kaynağı olan, ilim irfanıyla numune-i imtisal muhterem bir büyüğümüzdür." dedi.

Konuşmalarının devamında davetlerini kırmayıp Ankara`dan Erzincan`a gelen Ali Küçüker`e teşekkür eden Burhan İşleyen, "Ali Küçüker Hocamız adına düzenlediğimiz bu program, şehrimize hizmet eden hocasına vefasının bir borcudur." dedi.

Erzincan Müftüsü Burhan İşleyen`in ardından söz alan Erzincan Eski İl Müftüsü Yahya Alkın, Erzincan`da müftülük yaptığı dönemde Ali Küçüker Hoca ile yaşamış oldukları anılardan kesitler sundu. Yahya Alkın`dan sonra söz alan Emekli Kayseri Vaizi ve aynı zamanda Ali Küçüker`in talebesi olan Mehmet Bektaş, alimlerin İslam`daki önemine değindi. Alimlerin Peygamberlerin varisleri olduğunun altını çizen Bektaş, Ali Küçüker`inde Erzincan`da yetişen mümtaz bir alim olduğunu dile getirdi.

Programın sonunda teşekkür konuşmalarını yapmak üzere söz alan Ali Küçüker, yapılan bu anlamlı programdan dolayı emeği geçen herkese teşekkür etti. Küçüker, 21. yy`da yetişen alimlerin sayısının azaldığına dikkatleri çekerek, "Zeki çocuklarınızı İslam`i hizmete yönlendirin. Onların dünya saadetlerini düşündüğünüz kadar uhrevi saadetleri için de çaba sarfedin. Günümüzde azalan alim sayısını akıllarınızdan çıkarmayın ve onları Kur `ani ilimlere yönlendirin. Alimler toplumda tuz görevi görüyorlar. Eğer alimler olmazsa toplum kokar, yaşanamaz bir hale gelir." dedi.

Program, Ali Küçüker Hocanın yaptığı olduğu dua ile son buldu.

Ali Küçüker Kimdir?
Ali Küçüker, 14. 04. 1935`te Erzincan`ın Kemah ilçesine bağlı Koçkar köyünde doğdu. İlk orta ve liseyi Erzincan`da tamamladı. 1978`de Erzurum Atatürk Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi`nden mezun oldu. 1989 yılında Gümüşhane`nin Köse ilçesi müftülüğünden emekliye ayrıldı. Şu an Ankara`da İslami İlimler Araştırma ve Yayma Vakfı`nda dini sahadaki çalışmalarını sürdürmektedir. Evli ve yedi çocuk babası olan Ali Küçüker`in yirmiye yakın yayınlanan kitabı bulunmaktadır. (Mesut Gözlü - İLKHA)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir