• DOLAR 32.244
  • EURO 34.789
  • ALTIN 2461.5
  • ...
112`ye Gelen 8 Bin Çağrının Sadece Yüzde Beşi Gerçek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN- Burada bir açıklama yapan Vali Karaloğlu Yaşanan depremlerde acil müdahalenin ne kadar önemli olduğunu bizzat yaşayarak gördüklerini belirtti.

 

"Deprem Sürecinde Bile Sağlık Noktasında Çok Ciddi Bir Sıkıntı Yaşamadık."
Vali karaloğlu sözlerini şöyle sürdürdü. ``Türktelekom tarafından Van sağlık il müdürlüğüne bağışlanan tam teşekküllü iki ambulans ve yine az önce görmüş olduğumuz sağlık bakanlığımızın ilimize gönderdiği yeni hizmete aldığımız aynı anda 4 acil hastayı sevk etme imkânı olan ambulansın hizmete alınması münasebetiyle küçük bir tören düzenledik. Deprem esnasında da sağlık noktasında çok ciddi bir sıkıntı yaşamadık. Neden yaşamadık bu var olan alt yapı dolayısıyla Sağlık bakanlığımız oluşturmuş olduğu Ulusal Medikal Ekipleri (UMKE)`nin Van`a hızlı bir şekilde ulaşması ve olaya müdahale etmesi neticesinde çok ciddi bir sıkıntı yaşamadık. Bu yeni araçlarla 112 acil hizmetlerimiz daha hızlanmış olacak. Vatandaşımıza daha hızlı ve daha kaliteli bir hizmet sunma imkânı bulacağız." Şeklinde konuştu.

 

"112`yi Gereksiz Yere Meşgul Etmeyin."
112`ye gelen acil çağrılarla ilgili olarak vatandaşları uyaran karaloğlu, "112`yi gereksiz çağrılar dolayısıyla meşgul etmeyin. Evde çocukların boş kaldığında aradığı telefon haline gelmesin 112 acil çağrı numarasını her birimize her an lazım olabilecek bir çağrı sistemidir. Biz onu gereksiz yere meşgul edersek ihtiyacı olan insanların o numaraya erişimini güçleştiririz. Allah muhafaza gecikme dolayısıyla insanlarımızın hayatına mal olacak hatalar yapabiliriz. Biz vatandaşımızdan 112`yi artık hiçbir şekilde gereksiz yere kullanmamalarını tavsiye ediyoruz. Gereksiz kullananlarında günün birinde ihtiyaçları olduğunda başka bir gereksiz kullanıcı tarafından engellenirse en büyük zararı kendileri görürüler. Onun için vatandaşımızın bu konuda daha duyarlı olmaya davet ediyoruz." İfadelerini kullandı.

 

"Van`a yeni 112 Komuta Merkezi Geliyor."
Yeni ve modern bir 112 Komuta merkezi müjdesini de veren Vali Karaloğlu, "112 komuta merkezinin depremde yıkılan Eski Kadın Doğum Hastalıkları Hastanesinin bulunduğu yerde çelik yapılar kullanılarak daha modern daha geniş ve park araçlarının olduğu bir 112 merkez komuta merkezinin yapacağız." Dedi Ayrıca Lokasyonlarda hem Edremit tarafında hem de Kalecik tarafında da yeni 112 ambulanslarının bekleyeceği küçük operasyon merkezlerinin de oluşturulacağını aktardı.

 

"112`ye Gelen 8 Bin Çağrının Sadece Yüzde Beşi Gerçek İhtiyaç Sahiplerinden Geliyor"
Devir teslim protokol imzaları Vali Karaloğlu, Türktelekom il müdürlü Abdulselam Kılıç İl Sağlık Müdür Bilal Acar tarafından atıldı.
Karaloğlu Amerika`da bulunduğu sırada tanık olduğu bir olayı da anlatarak, "Amerika`da bulunduğu bir sırada bir komuta merkezini ziyaret ettik ve orada gelen yanlış ihbarları sordum şaşkınlıkla karşıladılar. Ve bu tür yanlışlar kesinlikle cezasız kalmıyor. İzde ise ne yazık ki 112`ye gelen 8 bin çağrının sadece yüzde beşi gerçek mağdurlardan geliyor. Aradaki farkı düşünebiliyor musunuz." ifadelerini kullandı.

 

Daha sonra Türktelekom tarafından bağışlanan ambulanslarda incelemelerde bulunan karaloğlu 112 acil komuta merkezine gelen ihbar telefonlarına bakan görevlilerle bir süre sohbet etti.(Murat Dalgın-İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir