• DOLAR 32.215
  • EURO 34.764
  • ALTIN 2455.648
  • ...
Van Basınında Bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Van`da yayın yapan bazı gazetelerden öne çıkan haber başlıkları.

Van Olay Gazetesi: Filistin Dostları Özgür Kudüs ve Mavi Marmara İçin Yürüyecek

Van Mavi Marmara yürüyüşü organizatörü İsmail Almalı, 31 Mayıs Perşembe günü yapılacak olan yürüyüşe tüm Van halkını davet ettiklerini belirtti.

Molotof Sadece Parmakları Kopartmıyor Hayatları da Karartıyor
PKK`nın, korsan gösterilerde özellikle çocuklar molotof kokteyli ve bomba atmaları sonrasında bombanın ellerinde patlaması sonucu bir takım organlarını kaybediyor. Adana`da son 3 yılda patlayıcı madde ve molotof atmaya çalışan 2 eylemci öldü, 8 çocuk ve genç yaralandı.

Doğu Anadolu: Hac Kuraları Çekildi
Diyanet İşlerin Başkanlığı tarafından Ankara`da yapılan kura çekimi, Van`da kurulan dev ekranda hacı adayları tarafından izlendi.

Hesabınızda Kuruş Bırakmayın
Hesabınızda kalan kırıntı bakiyeler bankalar tarafından faizleri ile birlikte katlanarak kapınıza büyük meblağ olarak hatta icra mektubu ile gelebilir.

Van sesi: Isınmanın Sırrı Çözülemiyor
Muradiye`de TEAŞ tarafından okul elektriklerinin önceki gün kesilmesi ardından dün yapılan kontrolde ısı derecesinin normal oda sıcaklığı olan 25 derece indiği tespit edildi.

Doğu Bölgesinin Rekoru Van`ın
Erzurum`da bu yılın nisan ayında kurulan şirket sayısının 2009 yılına göre 15, 2010 yılına göre ise yüzde 5.5 oranında geriledi.


Van Postası: BM Türkiye Temsilciliği, Deprem Sonrası Psiko-Sosyal `Çalıştayı` düzenledi
Van Vali Vekili Atay Uslu: "Van depremi sonrasında İsrail`den, ABD`den, İran`dan, Pakistan`dan, Arjantin`den, Japonya`dan arama-kurtarma ekipleri ve lojistik yardımlar geldi. Bu kardeşliği ve insani duyguları bize krizler, depremler, afetler hatırlatmamalı. Bu kardeşliğimiz ve hassasiyetimiz sürekli olmalıdır. Ama biz bu krizden de yine kardeşlik dersi almalıyız" dedi.

Van`da Ürün Çeşitliliği
Vanlı çiftçiler, son yıllarda maliyeti yüksek ve getirisi düşük olan buğday ile arpanın yerine getirisi daha yüksek olan sebze ve meyve üretimine yöneldi.


Vangölü Ekspres: Ankara`da, Van Depreminde Yaşamını Yitirenlere Hatim Okutuldu Kimse Yok Mu Derneği Ankara Şubesi, Van` da yaşanan iki büyük deprem sonrasında yaşamlarını yitiren 686 kişi için hatim okuttu. Derneğin düzenlediği gece de hatimlerin duaları yapıldı.

Öğrencilere Ankesörden Görüşmenin İlk 5 Dakikası Bedava
Türk Telekom Van İl Müdürü Abdulselam Kılıç, kurum olarak Türkiye genelinde başlattıkları bir kampanya ile öğrencilere ankesörlerden ilk 5 dakikasını bedava görüşme imkanı sağlandığını söyledi.

Gazete Van: 2012 Hac Kura Sonuçları
Hac kuraları neticesinde kesin kayıt hakkı elde edenlerin kayıtlarını 4-15 Haziran 2012 tarihleri arasında il müftülüklerine yapılacağı belirtildi.

Van`da BM Türkiye Temsilciliği`nden Deprem Sonrası Psiko- Sosyal Çalıştayı
Birleşmiş Milletler (BM) Türkiye Temsilciliği, `Depremden Etkilenen Nüfusa Psiko-Sosyal Destek Odaklı Acil Durum Müdahalesi: Van Depreminden Edinilen Dersler` konulu bir çalıştay düzenledi.


Habervan: Başkale`de Kaçakcılık`dan Yakalanan Araçlar Yandı
Başkale`de kaçakçılıktan tutuklanarak çürümeye terk edilen müsadereli araçların bulunduğu parkta yangın çıktı, yangında 7 araç tamamen yandı. (Fırat Arslan - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir