• DOLAR 32.384
  • EURO 35
  • ALTIN 2326.163
  • ...
Kaçırılan Lübnanlı Rehineler Kilis`te İddiası
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Suriye’nin Halep kentinde kaçırılan 11 Lübnanlının kaçırıldıktan bir gün sonra Kilis’e gönderildiği iddia edildi.

Lübnan’da yayımlanan el-Ahbar gazetesinin haberine göre, Suriyeli muhalifler, geçtiğimiz cuma günü Halep’te kaçırılan 11 Lübnanlının kaçırıldıktan bir gün sonra Türkiye’ye götürüldüğünü ve rehinelerin Kilis yakınlarında bir bölgede tutulduklarını açıkladı.

El-Ahbar gazetesine açıklamada bulunan kaynaklar, Lübnanlıların Suriye’nin es-Selame köyü yakınlarında kaçırıldığını belirterek Lübnanlıları kaçıran silahlı grubun, Lübnanlıların oradan geçeceğine dair bilgi aldıklarını hatta otobüsün plakasını ve şoförün adını dahi bildiklerini söyledi.

El-Ahbar gazetesine bilgi veren kaynaklar, Lübnanlıların kaçırıldıktan bir süre sonra rehineleri Türkiye’ye götürdüklerini ve Kilis yakınlarındaki bir istihbarat birimine götürülen Lübnanlıların Türk istihbaratçılar tarafından kısa süre sorgulandığını iddia etti.

Şarku’l- Evsat gazetesine demeç veren Özgür Suriye Ordusu adlı silahlı örgütün komutanlarından Malik el-Kurdi ise Kaçırılan Lübnanlıların hala Suriye’de olduklarını ve Türkiye’ye getirilmediklerini belirterek Lübnanlıların öldürüldüğü yönündeki iddiaları da yalanladı.

Lübnanlıların kaçırılmasını “savunma amaçlı” olarak açıklayan Malik el-Kurdi, Türkiye ve Suriyeli muhaliflerle yakın ilişkilere sahip olan eski Lübnan Başbakanı Sa’d Hariri’nin de rehinelerin serbest bırakılması için yaptığı girişimi sona erdirdiğini söyledi.

YDH

Bu haberler de ilginizi çekebilir