• DOLAR 32.284
  • EURO 35.005
  • ALTIN 2444.464
  • ...
Kılıç: Amed, Said ve Halitlerin Yurdudur
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - Diyarbakır İstasyon Meydanı`ndaki "Ahde Vefa" mitingi yüz binlerin katılımıyla devam ediyor. Mitingde araştırmacı yazar Molla Mahmut Kılıç, Kürtçe bir konuşma yaptı.
 
Mustazaf Der`in kapatılmasından dolayı İstasyon Meydanı`nın tarihi günlerinden bir gün daha yaşadığını ifade eden Kılıç, "Sanki Mekke ve Medine`deki Müslümanların buraya toplandıklarını ifade etti.
 
Kılıç, "Camileri kapatarak ahıra çevirenlerin bu gün Mustazaf Der`i kapatmış, kapılarına kilit vurmuş olabilirler. Ama bu meydanda toplanan mazlum ve mustazafların gönlüne ve kalplerine kilit vuramazlar" dedi.
 
Mustazaf Der`in kapatılması sebeplerini anlatan Kılıç, "Mazlum ve mustazaflara sahip çıktığı için, mağduriyetleri giderdiği için, toplumdaki ihtilafları giderdiği için, başörtüsüne sahip çıktığı için, Bediüzzaman ve Şeyh Said`in davasına ve değerlerine sahip çıktığı için Mustazaf Der kapatıldı. Çünkü bu zalimler her iki Said`in hayatta iken korkuttukları gibi ölülerinden bile korktular" dedi.
 
Başörtüsüyle okuluna devam etmek isteyen ancak okuma hakkı elinden alınan kızının hakkını ararken anne Güllü Çevik`e verilen 2 yıl 6 ay hapis cezasına da değinen Kılıç, bu meydanda toplanan herkesin birer Güllü Çevik olduğuna dikkat çekti.
 
Kılıç, "Ey zalimler, ey Kemalistler ve ey okyanus ötesindekiler; Amed Said`lerin ve Halit`lerin varı ve yurdudur. Biz, zalim ve düşmanların buraya hâkim olmasına asla izin vermeyiz" dedi.
 
Araştırmacı yazar Molla Mahmut Kılıç Hocanın konuşmasından sonra miting ilahi ve ezgilerle devam etti…
(M. Salih Keskin/Osman İçli/Veysi Çetik - İLKHA)


Bu haberler de ilginizi çekebilir