• DOLAR 32.378
  • EURO 35.06
  • ALTIN 2325.61
  • ...
12. Ulaşılabilirlik Bölgesel Toplantısı Van`da Yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN - Açılış konuşmasını Van Vali Yardımcısı Mehmet Yüzer, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Özürlü ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü Bakanlık Müşaviri Ayhan Metin`in yaptığı toplantıya Van, Erzurum, Ardahan, Kars, Iğdır, Ağrı, Muş, Bitlis, Batman, Siirt, Hakkari, Şırnak illerinden vali yardımcıları, Kaymakamlar, il, ilçe ve belde belediye başkanları, belediye başkan yardımcıları, il müdürleri ve teknik personeller katıldı.
 
Toplantıda söz hakkı isteyen Görmeyenler Kültür ve Birleşme Derneği (GÖRBİR) Van Şube Başkanı Osman İnci, Van`da engellilere yönelik yürütülen çalışmaların çok yavaş yürüdüğünü belirterek, bu konudan sadece kurumların değil tüm vatandaşların duyarlı olması gerektiğini ifade etti.
 
Van Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından hazırlanan slaytın ardından söz alan Aile ve Sosyal Politikalar il müdürü Ünal Öncül, engelliler için ellerinden geleni yaptıklarını söyleyerek, "Tüm etkinliklerimize onları davet ederek bizlerden birileri ya da bizlerin onlardan olduğumuzu kendilerine hissettirmeye çalışıyoruz" dedi.
 
Öncül, Van depreminin ardından uçaklarla gönderdikleri engelli vatandaşları, bakım merkezlerinde olan engellileri diğer illere misafir olarak gönderdiklerini belirterek, depremden en az zarar görmeleri için tüm gayretleriyle çalıştıklarını ifade etti.
 
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müşaviri Ayhan Metin ise, Van`a gelir gelmez şehir merkezindeki fiziki düzenlemelere ilişkin olarak bir gözlem yaptığının altını çizerek, "Van, ulaşılabilirlik konusunda birçok ilimizden çok daha iyi durumda. Ayrıca Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü`nün yaptığı çalışmalar, engelli bireylere karşı sergilenen iyi niyeti göstermesi açısından çok önemli" diyerek il müdürlüğüne teşekkürlerini iletti. (Fırat Arslan - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir