• DOLAR 32.27
  • EURO 34.747
  • ALTIN 2400.541
  • ...
Bakan Önce Duymamıştı Şimdi de Görmüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İbrahim Toprak / Doğruhaber
Gaziantep 18. Asliye Ceza Mahkemesi geçtiğimiz hafta bir anneye 2 yıl 10 ay hapis cezası verdi. Mahkemenin ceza gerekçesi ise duyanların tüylerini ürpertti.
 
Annenin tek suçu kızını başörtüsüyle okutmaktı. Mahkemenin verdiği bu skandal kararın ardından Sivil Toplum Kuruluşlarından tepki yağarken kararın bir hukuk garabeti olduğu belirtildi. Öte yandan Milli Eğitimde yaşanan bu skandal olaya Milli Eğitim Bakanı’nın duyarsız kalması da, Bakan Dinçer’in milli eğitimden ne kadar haberdar olduğunu ortaya koydu.

TEVHİDİ DÜŞÜNEN MÜSLÜMANLARA TERÖRİST MUAMELESİ YAPILIYOR
Anne Güllü Çevik’e verilen ceza halkın her kesiminde kınanırken cezaya tepki gösteren yazar Sabiha Ateş Alpat, sistemin, Müslümanları kendi istediği şekilde yaşamaya zorladığını ve verilen bu cezanın da bunun en açık örneği olduğunu belirtti. “Resmi ideolojinin, tevhidî düşünen Müslümanlarla hiçbir zaman barışmayacağını düşünüyorum” diyen Alpat, şunları söyledi: “Bir kere şunu bilmek lazım, siyasi ve konjonktürel ortam ne kadar rahatlarsa rahatlasın bu rejim tevhidi düşünen Müslümanlarla asla barışmayacak. Rejimler ancak şunu istiyorlar Müslümanlardan, Allah’ın koyduğu şekliyle değil de kendi izin verdikleri şekliyle yaşamayı bekliyorlar.”

SİSTEMİN ÖZGÜRLÜK VE DEMOKRASİ ANLAYIŞI BU
Demokrasi ve özgürlük söylemlerine atıfta bulunan Alpat, “Anne Güllü Çevik’e verilen ceza demokrasi ve özgürlük kavramlarının sistem için ne anlama geldiğini açıkça ortaya koymuştur. Çifte standartlı kararlar yeni değildir. Türkiye’de gelenek haline gelmiş olan bu durum doğrusu artık şaşırtmıyor. Bu, bize tarih boyunca Egemen güçlerin, ‘İzin verdiğimiz kadar ibadet edebilirsiniz’ mantığıyla yaptıkları uygulamaları hatırlatıyor” ifadelerini kullandı.

ZİHİNLERDE 28 ŞUBAT KALINTILARI VAR
Karara tepki gösteren bir diğer isim ise Hülya Şekerci oldu. Şekerci AK Parti kadın Kollarının geçtiğimiz günlerde yayınladığı raporu hatırlatarak verilen cezanın bu bağlamda görülmesi gerektiğini belirtti. Şekerci, “O raporda bazı alanlar hariç diğer alanlarda başörtüsünün serbest bırakılması talep edilmiş. Maalesef bugün 28 Şubat süreciyle yüzleşiliyor ama bizim mahallenin zihinlerinde 28 Şubat kalıntıları var diye düşünüyorum. Bu durum Ak Parti’nin raporunda açıkça görünüyor” diyerek zihinsel bir bastırılmışlığın olduğunu vurguladı.

YASAK KALKMAZSA VEBALİ BÜYÜK OLUR
Anne Güllü Çevik’e verilen cezayı yasakçı zihniyetin devamı olarak değerlendiren Şekerci, sözlerini şöyle sürdürdü: “Yargı konusunda da hala o eski alışkanlıkların olduğunu düşünüyorum. Eski yasakçı zihniyet bir şekilde bazı kesimlerce hala devam ettiriliyor. Bundan dolayı AK Parti hükümetinin bu önemli süreçte yasağı tümüyle, hiçbir koşul ve şarta bağlamadan ortadan kaldırması gerekir. Eğer hükümet bunu yapmazsa vebal altında kalacaktır.”

ANNEYE VERİLEN CEZAYA TEPKİLER ÇIĞ GİBİ
Anne Güllü Çevik’e verilen ceza yüzlerce Sivil Toplum Kuruluşu tarafından da kınandı. İşte STK’lardan bazıları…
Gaziantep Enerji Bir-Sen: Örtülü insanlar halen bu ülkenin ikinci sınıf insan muamelesini görüyor.
Gaziantep İlim-Der: Yargı, verdiği bu cezalarla hukuk dışına çıkmıştır.

Bingöl Kalem-Der: Bir annenin kendi evladına sahip çıkmasından ve onu koruma refleksinden daha doğal ne olabilir?
Batman Eğitim-Bir-Sen: Verilen ceza bir ortaçağ kararıdır.

Gaziantep Mazlum-Der Şubesi: Mahkemenin verdiği karar yanlış ve keyfidir.

Anadolu Gençlik Derneği Gaziantep şubesi: Kararı veren hakim bu kararını çocuğuna nasıl izah edecek.
Batman Mustazaflar Cemiyeti: İnancı uğruna örtünen kızlarımız, yavrularımız kendi öz memleketlerinde zenci muamelesi görmeye devam ediyorlar.

Tesettür Seferberliği Platformu: Bu kararın özgürlüklere pranga vurduğu ve 28 Şubat’ın izlerini taşıdığı inancındayız.
Eğitim Bir Sen Diyarbakır Şubesi: Başörtüsü nedeni ile yaşanan mağduriyetler bir an önce giderilmeli.
Marmara İnsani Hak Ve Özgürlükler Platformu: Allah’ın emrini yerine getirerek eğitimini devam ettirmek isteyen kızına destek olan anneye böyle bir cezanın verilmesini anlamak mümkün değildir.

İnsan Hakları ve Hürriyetler Derneği: Türkiye’de aleni hukuksuzluklar yaşanıyor.

44. Bölge Batman, Siirt, Muş Eczacılar Odası: Bu olay artık ivedilikle yeni bir anayasanın düzenlenmesinin vaktinin geldiğinin göstergesidir.

İHH Şanlıurfa Gönüllüleri: Sivil Toplum Kuruluşlar bu zulme sessiz kalmamalı.
Özgür-Der: AK Parti hükümetini başörtüsü konusunda yaşanan zulümleri her alanda tasfiye etmek için derhal harekete geçmeye çağırıyoruz.

Olaya tepki gösteren diğer Sivil Toplum Kuruluşları: Konya İnanç Özgürlükleri Platformu, Konya (Tesettür Seferberliği Platformu) TESSEP, Siirt peygamber sevdalıları platformu, Viranşehir Cami-Der, Düşünce-Der, Bitlis Best-Der, Ağrı Rahmet-Der, Van Sabır-Der, Van İkra-Der ve Van Rahmet Eli Gıda Bankası, Birecik Uhuvvet-Der, TESSEP Adana Temsilciliği, Eğitim Bir Sen Diyarbakır Şube, İnsani Hürriyetler ve İnanç Platformu, Adana, Mekteb-Der, Şura-Der, Anadolu-Der, Akid-Der, İhya-Der, Umut-Der, Bilge-Der, Çağrı Der, Suffa-Der, İlim-Der, Osiyad, Çınar Şefkat-Der, Elazığ Yeni İhya Der, Avrupa - Basel Said-i Nursi Derneği tarafından İsviçre, Almanya, Norveç, Fransa, İtalya, Belçika, Hollanda ve Avusturya’da faaliyette bulunan 33 STK, MİNHAP (Marmara İnsani Hak Ve Özgürlükler Platformu), Hür-Der, 44. Bölge Batman, Siirt, Muş Eczacılar Odası Başkanlığı, İHH Şanlıurfa Gönüllüleri, Mazlum-der Gaziantep Şubesi, Mazlum Der Diyarbakır Şubesi, Diyanet Sen Diyarbakır Şubesi.
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir