• DOLAR 32.517
  • EURO 34.99
  • ALTIN 2435.04
  • ...
Cezaevlerinde Keyfi Uygulamalar Tam Gaz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Abdusselam Güneş / İstanbul
Cezaevi yönetimleri tarafından mahkumlara yönelik yapılan keyfi uygulamalar devam ediyor. Cezaevlerinde yapılan insan hakları ihlalleri ile ilgili Adalet Bakanlığı bazen açıklama yapmakla yetinirken cezaevi yönetimlerinin birbirinden yüzde yüz zıt uygulamaları sürüyor.

Bir cezaevi yönetiminin ak dediğine başka bir cezaevi yönetimi kara diyebiliyor. Yapılan keyfi uygulamaların son örneği Kırklareli E Tipi Cezaevinde yaşanıyor. Samsun-Bafra T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’ndan, Kırklareli E Tipi Cezaevine sürgün edilen Hizbullah davasından hükümlü Mesut Akyol, üç aydır hücre hapsinde tutuluyor.

Aynı cezaevinde Hizbullah davasından yatan başka bir mahkum olmasına rağmen cezaevi yönetimi her iki mahkumun bir odada kalmak için verdiği dilekçelere olumsuz cevap vererek her iki mahkumu yalnız bırakarak cezalandırıyor.


BİZİ AİLE OLARAK CEZALANDIRIYORLAR
Mesut Akyol’un ailesi, yaptıkları bütün girişimlerde hiçbir olumlu sonuç alamadıklarını belirterek, yetkililer yapılan bu haksızlıkları adeta görmezden gelerek bizi aile olarak cezalandırıyorlar, dedi. Mesut Akyol’un 3 ay önce Samsun-Bafra T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’ndan, Kırklareli E Tipi Cezaevi’ne sürgün edildiğini ifade eden Akyol ailesi, Mesut’un Bafra T Tipi cezaevinde de bir yıla yakın tek başına kaldığını söyledi.

Kırlareli’ne sevki çıktıktan sonra da 3 aydır tek başına hücrede tutulduğunu, bundan dolayı Mesut’un psikolojisinin bozulduğunu belirten aile, “Biz de yapılan bu haksızlığın son bulması için dilekçe verdik. Ancak dilekçelerimize olumlu cevap verilmiyor.

Kendisiyle aynı davadan yatan başka bir mahkum aynı cezaevinde olmasına rağmen onları aynı odaya almıyorlar. Her ikisi de aynı koğuşta kalmak için dilekçe vermelerine rağmen ikisinin de dilekçesine cezaevi yönetimi “ikisi farklı ceza almış” gerekçesiyle olumsuz cevap veriyor.

Mail yoluyla Adalet Bakanlığına, İçişleri Bakanlığına ve Başbakanlığa başvuru yaptık. Bununla ilgili kimse bize dönüş yapmadı” dedi.


BU KEYFİ BİR UYGULAMADIR
Mesut Akyol’un Avukatı Şaban Dalgın ise “Aynı davadan yatan mahkumlar aynı koğuşlarda kalabiliyor. Bu cezaevi yönetiminin yaptığı keyfi bir uygulamadır. Bu keyfi uygulamanın son bulması için girişimlerde bulunacağız” dedi.
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir