• DOLAR 32.236
  • EURO 34.752
  • ALTIN 2449.44
  • ...
Mahalli İdareler Derneği Basınla Bir Araya Geldi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Yeni kurulan Mahalli İdareler Derneği Diyarbakır Şube Başkanı Ömer Faruk Taş ve Yönetim Kurulu üyleri basın mensupları ile kahvaltıda bir araya gelerek derneğin çalışmaları hakkında bilgi verdi.

 

Diyarbakır Şubesi adına Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Farık Taş, Mahalli İdareler Derneği'nin kamu yararı statüsünde, Genel Merkezinin ise Ankara'da olduğunu belirti. Taş, derneğin, birçok farklı meslek grubundan ve yerel yöneticilikte deneyimi olan ve Diyarbakır'da faaliyet icra eden iş camiası, kamu kurum ve kuruluşlarından temsilci barındıran 23 kişilik kurucular kurulundan oluştuğunu açıkladı.

 

En kısa zamanda Doğu ve Güneydoğu'da da temsilcilikler açarak bölgenin bir bütününe hizmet etmeyi hedeflediğini ifade eden Taş, Mahalli İdareler Derneği olarak bundan böyle yerelcilik anlamında var olan eksiklikleri giderme noktasında öncü ve rehber olacağının altını çizdi.

 

Taş son olarak, demokrasiyi algılamak ve uygulamak, halkın huzuru, refahı için her kesime her siyasi görüşe eşit mesafede halkın ve bölgenin talepleri doğrultusunda kent insanı, kent yöneticileriyle hükümet ve halk arasında köprü vazifesi bilinciyle bir sivil toplum anlayışında olduklarını söyledi. (Osman İçli - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir