• DOLAR 32.535
  • EURO 34.801
  • ALTIN 2488.734
  • ...
`Mustazaf Der`in Kapatılması Bu Halka Bir Zulümdür`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ŞANLIURFA- Mustazaflar ile Dayanışma Derneğinin yargı kararı ile kapatılmasına Türkiye`nin her yerinden tepkiler gelmeye devam ediyor.
 
Şanlıurfa Yardım Eli Derneği (YAR-DER) Mustazaf Der`in hukuksuz bir şekilde kapatılmasına yayımladığı basın bildirisi ile sert tepki gösterdi.
Konu ile ilgili olarak YAR DER`den yapılan açıklamada, tek dertleri Mustazaf Müslüman halkın dertleriyle dertlenmek, fakir ve muhtaçların ihtiyacını gidermek, İslami şiarları asıllarına uygun olarak canlandırmak olan bu derneğin kapatılmasının gerekçesi ne olabilir? diye soruldu.
 
Açıklamada, Mustazaf Der`in her hangi bir delile dayanmadan kapatılmasının yıllarca Müslüman halkın kanıyla beslenen vampir kılıklı kişilerin ekmeğine yağ sürdüğü belirtildi.
 
Mustazaf Der`in her yıl düzenlediği yüzlerce etkinlikle milyonları bir araya getirdiğine dikkat çeken çekilen açıklamada "Mustazaf Der`in kapatılmasının nedeni, Mustazaf Müslüman halkımızın peygamberini tanıyıp ona olan sevgilerini dillendirtmek için her yıl yüzlerce yerde farklı kutlu doğum etkinliklerinde milyonlarca insanı bir araya getirmeleri midir?
Mustazaf bırakılmış insanlara sahip çıkarak yılın 365 gününde yardım edip dertleriyle dertlenmeleri midir?
Cehaletle savaşarak halkı bilinçlendirmeye çalışmaları mıdır?
Toplum içerisindeki ihtilafları ortadan kaldırarak özlenen İslam Kardeşliğini toplumda tesis etmeye çalışmaları mıdır?
İnsanlarımızın dünya ve ahiret mutluluğunu elde etmeleri için gerekli bütün çabalarını sarf etmeleri midir?
Yoksa kapatılma gerekçesi; halka hizmeti Hakk`a hizmet olarak benimsemeleri midir?
Yoksa inançları gereği dinlerini yaşayan Müslümanların tesettürlerine saldıranların karşısında yer alarak mustazafların yanında yer almaları mıdır?
Kınayıcıların kanamalarından çekinmeyerek sürekli hakkı yaşayarak ve hakkın yanında yer almalarından mıdır?" denildi.
 
Açıklamada "Mustazaf Der camiasına yapılan haksızlıkları kınıyor. Bu tür zulümlerin bir daha tekrarlanmaması için bu ülkede özgürlük olduğunu iddia eden yetkilileri özgürlük için gerekli tedbirleri almaya davet ediyoruz. Yoksa söylemlerinin hiçbir inandırıcılığı kalmayacaktır, diyoruz." İfadeleri kullanıldı.
 
Yar Der tarafından yapılan açıklamanın devamında Gaziantep`te kızının inancı gereği başörtülü olarak okumasını destekleyen anneye verilen ceza da kınadı.
(Mehmet Demir-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir